Egy igazi hőstett szemtanúi lehettek jópáran az egyik londoni metrómegállóban, amikor egy férfi gondolkodás nélkül a sínekre ugrott, hogy megmentse a peronról lezuhant munkást, mielőtt a metró odaért volna.

hero3

Az eset a keddi csúcsforgalom idején történt, amikor is egy 47 éves férfi Tottenham Court Road nevezetű metrómegállónál a sínek közé esett. Valahogy megbotlott a platformon, és egyenesen a sínekre zuhant, ahol a következő szerelvény közeledett. Csúcsforgalom idején, a metrók 1-2 percenként érkeznek a megállókba pláne a belváros megállóiban. Gyakorlatilag életveszélyes már maga az esés is, a metróról nem is beszélve.

Azonnal nagy hangzavar lett és mindenki odagyűlt, hogy sürgessék, hogy álljon lábra de gyorsan mert jön a metró. Rendkívül feszült pillanatok lehettek. Volt azonban egy ember, aki nem csak a száját jártatta! Saját életét is kockáztatva gondolkodás nélkül a bajba jutott férfi után ugrott, hogy segítsen neki feltápászkodni.

hero4

Elkellett a segítség, ugyanis a férfinek komoly mellkasi fájdalmai voltak, ami nem csoda, hisz igen nagyot esett. Az utána ugró hős gyorsan ott termett, felrántotta a földről, majd mielőtt a metró megérkezett volna, segített a sérültnek visszamászni a peronra, majd ő maga is felmászott.

hero1-0

Jó eséllyel az életét mentette meg a munkás ruhás másik embernek. Persze ezt nem lehet tudni, és lehet, hogy a metró simán megállt volna hamarabb, de az ilyen szituációkban egyrészt sokszor másodperceken emberéletek múlhatnak, és a legtöbb ember nem kockáztatja a saját életét egy ismeretlenért. Épp ezért az ilyen pillanatokat és az ilyen embereket mindenkinek értékelnie kell.

hero2

A hős megmentőt a rendőrség arra kérte, hogy fedje fel a kilétét, mert szeretnék megköszönni neki, amit tett. A kiérkező mentők a férfit, akinek mellkasi sérülései voltak, a helyszínen ellátták. Ezt követően kórházba szállították, de szerencsére a sérülései nem olyan súlyosak.

„A sínekre ugrani rettentő veszélyes dolog, de le a kalappal az előtt, amit ez a fiatal fickó csinált. Amíg ő felhúzta a sínek közt fekvő férfit, a platformon állók telefonon hívtak segítséget. Az összefogás, a gyors reakció, és a vakmerőség mind közre játszottak egy esetleges tragédia elkerülésében. Minden brit rendőr nevében szeretném megdicsérni ezt az embert a cselekedetéért.” – nyilatkozta Chris Horton, felügyelő.

Ha van valaki, aki a képek alapján felismeri a nap hősét, hívja a 020 36152500 számot.            Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]