Vagy 200 fiatal esett egymásnak az egyik kelet-londoni metrómegálló mellett kedd este, melynek következtében komoly rendőri beavatkozásra volt szükség.

_85947107_4c175e54-6db8-4972-8629-2fbf4e5cd6cb

A hatalmas bunyó Walthamstow területén a Walthamstow Central metrómegállótól nem messze a Hoe Street és a Station Approach közt bontakozott ki. A főként tinédzserekből és 20-as éveikben járó fiatalokból álló tömeg több nagyobb csoportra bomolva csépelte egymást az utcán. A járókelők tehetetlenül nézték a kialakult kaotikus, irányíthatatlan eseményeket. A rendőröknek nagy erőkkel kellett kivonulniuk, és lezárták a környéket. Többeknél baseball ütőket és egyéb fegyverként használható tárgyakat is láttak a szemtanúk.

Az egyik 23 éves szemtanú arról számolt be, hogy főként 16 és 20 év közötti fiatalok, csoportokba verődve ütköztek meg az állomás bejáratától nem messze.

CQpncrmWsAAb4Vz

„Ahogy kijöttem az állomásról, annyit láttam, hogy vagy 20 rendőrautó, meg több rendőrségi kisbusz torlaszolja el az utat, körülzárva vagy 150 embert.” – mesélte.

A legfrissebb információk szerint a tömegverekedés két lány balhéjával kezdődött, akik egy fiú miatt kaptak hajba, aki mindkettőjükkel randizgatott. Ebből lett aztán a tömegverekedés, ami főleg két főiskola diákjai közt zajlott.

image (1)

„Épp a barátomnál voltam, amikor hallottuk a kiabálást odakint. Amikor kinéztünk, láttuk a nagy tömeget, akik akkor még csak ordibáltak és nagyobb csoportokban vonultak. Épp hívni akartuk a rendőrséget, amikor láttuk a villogó kék fényeket. Ahogy a rendőrök alakzatba fejlődtek, a fiatalok is egy nagy csoportba verődve felsorakoztak velük szemben. Miután a rendőrök csak vártak, a tömegben lévő emberek újra egymással kezdtek foglalkozni, és több nagyobb verekedés is kialakult az egybegyűltek közt. Ekkor lépett akcióba a rendőri alakulat.” – mesélte a 25 éves Jennifer, aki végignézte az eseményeket.

Videó a tömegverekedésről:

A verekedés leghevesebb része az elmondások alapján egy McDonald’s előtt zajlott le, ahol vagy 100-an gyűltek össze.

„Először csak két lány ütötte, verte egymást, és őket állták körül, majd a tömeg két nagyobb csoportra bomolva kezdett egymással üvöltözni. Bezártuk az üzletet, nehogy bejöjjenek. Nagyon féltem. A rendőrség próbálta megfékezni őket, de nem sok sikerrel. Hihetetlen! Fiatal gyerekek voltak szinte mind. A végén már mindenhol verekedtek. Szörnyű volt!”

CQpxGPeWoAAsw3R

Több, mint három órába is beletelt, mire a rendőröknek sikerült feloszlatni a felbőszült tömeget. A rendőrség három fiatalt vett őrizetbe, két 16 évest és egy 18 évest, akinél fegyvert találtak.

_85947109_b8aa8c8a-a13e-480a-acb2-4fcdd647a49a

Komolyabb sérülésről szerencsére nem történt bejelentés, de a földön számos hajtincs volt elszórva a verekedés után. A rendőrség egész estére a helyszínen maradt, nehogy a feszültség újabb tömegverekedést okozzon.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-34462223