Egy magyar nő, aki Kelet-Anglia területén öngyilkosságot követett el, nagyon meg volt rémülve, hogy a kilépést követően kitoloncolják az országból, derült ki nemrég a haláleset kapcsán indított nyomozás közben.

A Bartos Ágnes halála kapcsán indított nyomozás során látott napvilágot az az információ miszerint a hölgy, aki az ország keleti felén lévő Norwich területén lakott, attól rettegett, hogy a Brexitet követően kénytelen lesz elhagyni Nagy-Britanniát.

A vizsgálatok és tanúvallomások szerint a hölgy nagyon tartott a bürokráciától és Yvonne Blake, helyi halottkém elmondása alapján kaphatott egy olyan hivatalos levelet, ami nagyon felzaklatta.

A Bartos Ágnes halálának körülményeit boncolgató legutóbbi vizsgálatok hétfőn zajlottak le Norfolkban. Az 52 éves anyuka a Southwell Road-on lakott Norwich területén. Holttestére egy közeli erdős területen találtak rá még idén márciusban. A rendőrség elmondása szerint a hölgyet felakasztva találták meg.

A rendőrségi jelentésekből az is kiderült, hogy Bartos önkéntesként dolgozott a Norfolk and Norwich Association for the Blind -nál, ami egy vakokat segítő szervezet. Az elbeszélések alapján a halála előtti hetekben nagyon elkezdett aggódni amiatt, hogy mi lesz miután a britek kilépnek. Ezenkívül kapott egy hivatalos levelet is azzal kapcsolatban, hogy miként tudna újra minél hamarabb munkába állni.

Habár semmilyen gyanús körülmény, vagy gyilkosságra utaló jel nem volt, a halottkém azt nyilatkozta, hogy az esetre nem tudja egyértelműen azt mondani, hogy öngyilkosság történt.

„Meggyőződésem, hogy tisztában volt azzal, hogy a cselekedete a saját élete kioltásához vezet, de abban már nem vagyok biztos, hogy amikor ezt kigondolta, akkor racionális, beszámítható állapotban volt-e.” – nyilatkozta a nyomozás vezetője.     Forrás   Hirdetőknek: [email protected]