Ökölharc, és káosz a Ryanair Nagy-Britanniából indított járatán 1

A fapados légitársaság egyik járatán ismét balhé volt, ráadásul nem is kicsi, aminek köszönhetően a gépnek meg is kellett szakítania az utazást, miután az egyik részeg utas verekedést kezdeményezett, és több nőt is zaklatott.

ryanair balhé verekedés

Az egyik utas elbeszélése alapján a részeg fickó először egy lánybúcsú tagjait kezdte el zargatni a repülőn, utána pedig egy másik férfivel kezdett el verekedni a közlekedőfolyosón. A személyzet az utasok segítségét is kérte, hogy megfékezzék az illetőt, aki miatt a gépen teljes volt a felfordulás. Amint leszálltak Madridban, a rendőrség avatkozott közbe, és vitte el a férfit.

A Ryanair szóban forgó járata a csütörtök esti gép volt, ami Skóciából, Glasgow repteréről indult, és Malaga lett volna a végcél, azonban a gépnek muszáj volt egy nem betervezett kitérőt tennie Madridba, ahol a helyi rendőrök a balhézó pasast azonnal őrizetbe is vették. A járat, ami este, helyi idő szerint 18:20-kor indult, ezt követően folytatta útját Malaga felé.

„A verekedés akkor bontakozott ki, amikor a részeg férfi zaklatni kezdett egy csapat hölgyet, és egy másik fickó a védelmükre kelt. A két férfi közt szabályos ökölharc alakult ki az üléssorok között. Az utaskísérők nem is tudták egymaguk megfékezni a kibontakozó káoszt, így kénytelenek voltak a többi utastól segítséget kérni.” – mesélte az egyik szemtanú, aki maga is a járaton ült.

„A gép hátsó felében teljes volt a zűrzavar és a káosz. A részeg fickó még 20 perccel a balhé kialakulása után sem bírt lenyugodni, és ellenállt.” – mesélte egy másik utas.

Ökölharc, és káosz a Ryanair Nagy-Britanniából indított járatán 3

A légitársaság az incidensről ezt nyilatkozta: „A Glasgowból induló és Malagába tartó járatnak le kellett szállnia Madrid repterén, mivel az egyik utas viselkedése nem tette lehetővé az út további folytatását. A repülőgép rendben megérkezett Madridba, ahol a helyi rendőrség a rendbontó férfit őrizetbe vette. Ezt követően a járat folytathatta útját az eredeti célállomás felé. Nem tűrjük el járatainkon az ilyesfajta viselkedést, mivel az utasaink kényelme és biztonsága mindennél fontosabb számunkra. Az ügy mostantól a helyi rendőrségre tartozik.”

Nem ez volt az első alkalom, hogy verekedés tört ki a Ryanair járatán. Volt már olyan is, amelyről még videofelvétel is készült. A légitársaság körüli balhéknak se vége se hossza manapság. Volt olyan, hogy az egyik gép 3 országgal odébb tette le az utasokat, akik több mint egy napot késtek.

Azt se felejtsük el, hogy a november 1-től érvénybe léptetett új módosításokon is elég sokan kiakadtak az utasok közül. Itt pedig arról olvashattok, hogy mely légitársaságok a legjobbak és a legrosszabbak jelenleg az utasok véleménye alapján. Igen, a Wizz Air és a Ryanair is rajta van a listán…    Forrás

Megosztás