Nyilvánosságra hozták, mennyibe került Erzsébet királynő temetése – kapaszkodjunk meg! 1

Nyilvánosságra hozták a néhai Erzsébet királynő temetésének teljes költségét és mint kiderült, és sokan jól sejtették, nem két forint volt… és akkor még finoman fogalmaztunk.

Nyilvánosságra hozták, mennyibe került Erzsébet királynő temetése – kapaszkodjunk meg! 3

A hírek szerint a temetés és a több napig tartó szertartás sorozat összesen több, mint 160 millió fontjába került a kormánynak a Pénzügyminisztérium adatai alapján. Illetve, ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor nem a kormánynak, hanem az adófizetőknek. Néhány hónapja a temetést megelőző napokban több mint 250 000 ember állt sorba összesen öt napon át, hogy lerója tiszteletét Őfelsége előtt, amikor a Westminster Hallban volt a koporsó egy pár napon keresztül.

Időnként a „sor” több mint 24 órásra duzzadt, ahogy a gyászolók lassan araszolgattak a kígyózó embertömegben, hogy egy rövid időre ott lehessenek a szeptember 8-án elhunyt egykori uralkodó koporsója mellett. Ez a szám kevesebb volt, mint amikor édesapja, VI. György király, elhunyt és az ő koporsóját lehetett meglátogatni, ahol a feltételezések szerint 305 806 ember tette tiszteletét.

A temetés költségeinek legjelentősebb része a Belügyminisztérium (74 millió font) és a Kulturális, Média- és Sportminisztérium (57 millió font) kiadásaira ment el. John Glen, a pénzügyminisztérium főtitkára elmondta, hogy a kormánynak akkoriban az volt a prioritása, hogy „ezek az események zökkenőmentesen és a megfelelő méltósággal menjenek végbe, ugyanakkor ezzel párhuzamosan mindenkor biztosítsák a nyilvánosság biztonságát”. A Parlamenthez intézett írásos miniszteri nyilatkozatában Glen úr kijelentette, hogy a Pénzügyminisztérium szükség esetén további finanszírozást biztosított.

Nyilvánosságra hozták, mennyibe került Erzsébet királynő temetése – kapaszkodjunk meg! 4

A királynő temetésének összköltsége lebontva:
  • Kulturális, Média- és Sportügyi Minisztérium – 57,42 millió GBP
  • Közlekedési Minisztérium – 2,565 millió GBP
  • Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal – 2,096 millió GBP
  • Belügyminisztérium – 73,68 millió GBP
  • Védelmi Minisztérium – 2,890 millió font
  • Észak-Írországi Hivatal – 2,134 millió GBP
  • Skót kormány – 18,756 millió GBP
  • Walesi kormány – 2,202 millió GBP
  • Összesen – 161,743 millió GBP

Miután II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án, 96 éves korában meghalt, az Egyesült Királyságban 10 napos nemzeti gyász kezdődött. A királynő végső nyughelye a VI. György király emlékkápolna a windsori kastélyban található Szent György-kápolna része.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után