Nyilvánosságra hozták hogyan módosul a zöld, sárga és vörös listás országok sora Nagy-Britanniában 1

A Nagy-Britanniában élők egész sora igyekszik gyorsan törölni a nyaralását Portugáliába, miután az ország lekerült a zöld listáról. Ez így még jobban lekorlátozza a lehetőségeket, ugyanis szinte ez volt az egyetlen ország a zöld listán, ami közkedvelt úticél, ha nyaralásról van szó.

Nyilvánosságra hozták hogyan módosul a zöld, sárga és vörös listás országok sora Nagy-Britanniában 3

Ráadásul azok, akik pedig már ott vannak, sem élvezhetik felhőtlenül a kiruccanást, ugyanis, ha nem akarnak 10 nap karantént, akkor a tervezettnél hamarabb, legkésőbb kedd hajnal 4 óráig vissza kell térniük. Az iparág vezetői szerint ez egy újabb nyár lesz „ami megy a levesbe”, most hogy már Portugália is a borostyánsárga listára került, annak ellenére, hogy az ország néhány hete megnyitotta kapuit a brit turisták számára.

Grant Shapps közlekedési miniszter a terjedőben levő indiai variánst hibáztatta a történtekért, ami mostanra már hivatalosan is a domináns koronavírus mutáció a szigetország területén. Kedden hajnali 4 órától tehát Portugáliát, ideértve Madeirát és az Azori-szigeteket is, törlik a zöld listáról (amely mentesít a karantén alól), vagyis az ezekről a helyekről Nagy-Britanniába visszatérőkre 10 nap karantén vár.

Az utazási ágazat döbbenten vette tudomásul a csütörtöki bejelentést, amely sajnos megerősítette azt is, hogy egyelőre egyetlen további ország sem kerül át a zöld listára annak ellenére, hogy felröppentek olyan hírek, hogy néhány spanyol és görög sziget rákerülhet.

„Ha a kormány tényleg komolyan gondolja az Egyesült Királyság munkahelyeinek védelmét és a vállalkozások támogatását az egész országban, akkor gyors és határozott fellépésre lesz szükség. A legfontosabb országok irányába meg kell nyitni a határokat, a „zöld listás” országokból érkező beoltott utasok tesztelését el kell törölni, valamint le kell csökkenteni a tesztek költségeit és az őket övező bonyolult szabályrendszert egyszerűsíteni, ahogy azt a G7 országai is teszik.” – nyilatkozta a Heathrow reptér vezetője, John Holland-Kaye.

„Őszinte akarok lenni az emberekkel, valójában nehéz volt ezt a döntést meghozni, de végül két dolgot is láttunk, amelyek valóban aggodalmat keltettek. Az egyik, hogy a legutóbbi felülvizsgálat óta az új fertőzöttek száma igen csak megugrott, a másik pedig az indiai variáns, amiről egyelőre még nem tudjuk, hogy mennyire lesz ellenálló az oltásokkal szemben, és most, hogy már nagyon közeledik június 21. nem akarunk kockáztatni…” – nyilatkozta a Portugália kapcsán hozott döntést illetően a közlekedési miniszter.

Június másodikáig bezárólag, már összesen 12 431 az indiai variánssal fertőzött személyt regisztráltak Nagy-Britannia területén a Public Health England adatai szerint, ami 79%-os emelkedést jelent az előző héthez képest.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után