Nyilvánosságra hoztak egy adókalkulátort amivel minden Nagy-Britanniában élő meg tudja nézni, hogy a fizetéséből mennyivel vonnak le többet 2024-ben 1

A Munkáspárt bemutatta a „Tory adókalkulátor” nevű eszközt, amellyel a kormánypártot támadja, lehetővé téve a lakosság számára, hogy ellenőrizzék, milyen mértékben emelkednek-e az adóik, még annak ellenére is, hogy az NI csökkentésével próbálják belopni magukat mindenki szívébe.

Nyilvánosságra hoztak egy adókalkulátort amivel minden Nagy-Britanniában élő meg tudja nézni, hogy a fizetéséből mennyivel vonnak le többet 2024-ben 3

A párt szerint a nagy-britanniai családok még a január 6-án életbe lépő NI csökkentés ellenére is valószínűleg évi 1200 fonttal rosszabbul járnak a toryk adótervei szerint. James Murray árnyék-pénzügyminiszter szerint „a dolgozó emberek rosszabbul élnek” 14 évnyi konzervatív kormányzás után.

Az adókalkulátor szerint, aki évi 35 000 fontot keres, arra összességében 945 fonttal több adóteher vár a tory adótervek szerint, míg aki 70 000 fontot keres évente, az 2 488 fonttal többet fizet majd be. Az online eszköz keddi közzététele egyre inkább annak a jele, hogy a Munkáspárt egyre biztosabb a dolgában, ráadásul pont a legjobbkor, tekintve, hogy idén lesznek a választások is.

A munkáspárt azt mondta, hogy az online eszköz segítségével a választók kiválaszthatják fizetési sávjukat, és megtudhatják, mennyi adót fognak fizetni még az NI csökkentésével együtt is. Az adókalkulátort a közösségi médiában megjelenő hirdetésekben is elhelyezik majd, és az adókkal kapcsolatos információkat kereső embereket célozzák meg a hirdetésekkel – közölték a párt illetékesei. Az adóteher az elmondásuk alapján a valaha volt legmagasabb szinten van.

A Munkáspárt elemzése szerint a 2019-es választások óta, amikor Boris Johnson elsöprő győzelmet aratott az adóemelések mellőzését hangsúlyozó kiáltványával, 25 különböző adóemelés történt. Az Institute for Fiscal Studies Jeremy Hunt pénzügyminiszter novemberi őszi nyilatkozata utáni gazdasági értékelésében kijelentette, hogy az NI-csökkentés „nem lesz elég ahhoz, hogy ez ne legyen a modern idők legnagyobb adóemelő parlamentje”.

Paul Johnson, a független kutatótestület igazgatója elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium adóbevételei továbbra is növekedni fognak, mivel a jövedelemadó-küszöbök folyamatos befagyasztása azt jelenti, hogy egyre többen kényszerülnek adófizetésre, illetve csúsznak át magasabb adósávba.

Január 6-tól két százalékponttal, 10%-ra csökken a társadalombiztosítás főkulcsa.

A Munkáspárt azonban a független szabályozó hatóság, a Költségvetési Felelősségi Hivatal (Office for Budget Responsibility) munkájára hivatkozva azt mondta, hogy minden 10 font után, amelyet a toryk a küszöbértékek befagyasztása miatt beszednek, csak 2 fontot adnak vissza.

Sir Keir Starmer pártjának számításai szerint ennek eredményeként a brit családok még az úgy behirdetett nagy adócsökkentés ellenére is évi 1200 fonttal lesznek rosszabb anyagi helyzetben (persze ez átlagosan értendő).   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után