Nyilvánosságra hozták az Angliában elhunyt 10 éves kislány halálának körülményeit 1

A 10 éves kislány holttestének felfedezésének részletei akkor derültek ki, amikor apja Urfan Sharif, mostohaanyja Beinash Batool és nagybátyja Faisal Malik megjelentek a bíróság színe előtt. A triót a kislány meggyilkolásával vádolják.

Nyilvánosságra hozták az Angliában elhunyt 10 éves kislány halálának körülményeit 3

Mint kiderült, Sara Sharifot egy pokróc alatt találták meg egy emeletes ágyba fektetve, arccal felfelé, kezeit a mellkasára helyezve – közölte a bíróság. A trió egy nappal azelőtt menekült el az Egyesült Királyságból Pakisztánba öt gyermekkel együtt, hogy a kislány holttestét augusztus 10-én megtalálták a Surrey területén lévő wokingi ingatlanban. A három nagy erőkkel keresett személy szerdán tért vissza az Egyesült Királyságba.

Pénteken jelentek meg először a Guildford Magistrates Court színe előtt, ahol egy 20 perces meghallgatást követően előzetes letartóztatásba helyezték őket. A wokingi Hammond Roadról származó vádlottak csak nevük, születési dátumuk és lakcímük megerősítése végett szólaltak fel, és semmilyen ellenvetésük nem volt az ellenük felhozott két vádponttal kapcsolatban.

Urfan Sharif lehajtotta a fejét, miközben az ügyészség röviden ismertette a vádlottak elleni ügy részleteit. Sharif szürke, börtönből származó tréningruhát, Malik piros pólót és kék farmert viselt, Batool pedig feketébe öltözött, és mellettük egy rendőrtiszt állt. A vádlottak közül kettőnek is urdu tolmácsra volt szüksége.

Amanda Burrows ügyész elmondta, hogy a rendőrséget augusztus 10-én hajnali 2 óra 47 perckor hívták Pakisztánból, és a hívás egész pontosan nyolc perc 34 másodpercig tartott. Az is kiderült, hogy a repülőjegyeket augusztus 8-án foglalták le.

A bíróság értesülése szerint a rendőrök, miután megérkeztek az ingatlanhoz, Sarát egy pokróccal letakarva találták meg. Amikor levették róla a pokrócot, teljesen felöltözve találták az ágy közepén lefektetve, arccal fölfelé, és a kezeit a testére helyezve. A mentőket ugyan kihívták a helyszínre, de nem sokkal hajnali 4 után hivatalosan is halottnak nyilvánították.

A bíróság tájékoztatása szerint a Somersetben élő anyja, Olga Sharif és egy másik rokon DNS-e alapján azonosították. A kórbonctani vizsgálat később megállapította, hogy a kislány testén „több kiterjedt sérülés” is volt ami hosszabb időn át tartó bántalmazás jele.

Halálának pontos okát a bíróság még hivatalosan nem állapította meg, de „több begyógyult törése” volt és olyan egyéb sérülései is, amelyek „egyértelműen bizonyítják”, hogy a lány „többször is erőszakos események” elszenvedője volt. Az ügyészség szerint közvetetten egy harmadik személy viselkedése is közrejátszhatott abban, hogy Sara meghalt.

A vádlottak ügyvédei jelezték, hogy tagadják a vádakat, viszont nem kérték, hogy a triót óvadék ellenében szabadlábra helyezzék. A Pakisztánban maradt öt gyermek állapotáról nem közöltek új információkat. Tan Ikram főbíró-helyettes előzetes letartóztatásba helyezte a vádlottakat, akik legközelebb kedden jelennek majd meg újra a bíróságon.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után