Ha tűrhetően beszélsz angolul, és egyéb okokból is van esélyed kvalifikáltabb munkát szerezni, elkerülhetetlen az interjú a HR-essel és a leendő főnököddel. Sorsdöntő, hogy milyen benyomást teszel rájuk.

a1ce37ca63e38c0a1bbf08137e00a346

Mindenki volt gyerek. Az is, aki téged éppen most interjúztat. A gyerek, amikor nyiladozik az értelme, és rádöbben, hogy a világ milyen veszélyes, kialakítja a saját túlélési stratégiáját. Különböző módszerekkel kísérletezik, aztán elkezdi erőltetni azt, amelyikkel eredményes volt.

Persze nagy a változatosság abban, hogy kinek milyen bőséges az arzenálja, de neked most nagyon kevés időd van. Legfeljebb azt tudod bemérni, hogy a veled szemben ülő menedzser melyik stratégiát alkalmazza legintenzívebben.

Akkor vesz fel téged, ha meg tudod őt erősíteni abban, hogy te támogatod őt a legjobban az egyébként szerinte nagyon helyes stratégiájában.

Egy jól bevált kategorizálás szerint kilenc féle ember van:

  1. Reformer, perfekcionista: Ő kínosan ügyel arra, hogy soha ne hibázzon, tökéletes legyen a munkája. Azt szereti, ha a beosztottai is ilyenek.
  2. Segítő, jószívű, adakozó: Őt arról kell meggyőznöd, hogy veled együtt még többet tud majd segíteni másokon.
  3. Versengő, eredményorientált: Azt kell éreznie, hogy ő veled együtt lesz a legjobb, veled együtt legyőzi az ellenfeleit.
  4. Individualista, romantikus: Akkor fog téged választani, ha úgy véli, hogy általad teljesülni fognak az ő egyéni céljai és vágyai.
  5. Megfigyelő, specialista: Azt kell látnia benned, hogy a te segítségeddel mindig pontos információi lesznek, folyamatosan tájékozott lesz.
  6. Lojális, csapatjátékos: Meg kell nyugtatnod, hogy a te támogatásoddal hiánytalanul meg fog felelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.
  7. Rajongó, élvhajhász: Akkor fog örülni neked, ha azt érzi, hogy a segítségeddel több ideje marad olyan dolgokra, amiket szívesen művel.
  8. Főnök, kihívó, realista: Azt kell vele éreztetned, hogy veled együtt még erősebb lesz, és erősebbnek is fog látszani.
  9. Békéltető, harmonista: Arról kell meggyőznöd, hogy a nyugalom és békesség irányába fogod mozdítani a cég belső hangulatát.

Az interjúztató személy fellépése és irodájának berendezése segít abban, hogy a kilencből kizárj kb. négyet. A többibe belepróbálsz egy-egy mondattal. Amikor megkapod a lehetőséget, hogy reklámozd magad, ezeknek a kategóriáknak megfelelően kezded el sorolni a jó tulajdonságaidat, és figyeled minden rezdülését.

A telitalálatot nem tudja eltitkolni. Ha élőszóban nem is fogja neked bevallani, az árulkodó testbeszéd üzeneteket észre fogod venni rajta. Ekkor már nyert ügyed van. Annyi a dolgod, hogy az általa fontosnak tartott jó tulajdonságodat alaposan kidomborítsd.

Reméljük sikerült némiképp hozzájárulnunk ahhoz, hogy minél hamarabb jó állást találj.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 9,300 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]