Nőttek a fizetések, csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában (a legfrissebb hivatalos adatok) 1

A szigetországban a munkanélküliek száma a 2019 februárig terjedő negyedév során 27000 fővel csökkent és jelenleg a brit statisztikai hivatal által nyilvánosságra hozott legfrissebb adatok szerint 1.34 millió főn áll. Pozitív irányba mozdult a fizetések átlagos értéke is, az elérhető munkalehetőségek száma pedig továbbra is igen magas az országban.

A Nagy-Britannia területén aktívan dolgozó emberek száma továbbra is rekord magas értéken van, 32.7 millió fővel és ez az érték az utóbbi pár hónap során nagyjából változatlan maradt. Az egy évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva azonban 457 ezer fővel, vagyis közel fél millióval emelkedett. Ebbe beletartoznak a teljes munkaidőben dolgozók és az egyéni vállalkozók is egyaránt. A munkanélküliségi ráta, a maga jelenlegi 3.9%-os értékével a legalacsonyabb 1975 óta.

Nőttek a fizetések, csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában (a legfrissebb hivatalos adatok) 3

Ami a fizetéseket illeti, az ország egészére vetített heti átlagkereset, a bónuszokat és egyéb juttatásokat nem számolva, 3.4%-kal emelkedett, ha az inflációt nem számoljuk bele. Amennyiben az infláció értékével korrigálunk, és a bónuszokat is belevesszük az egyenletbe, úgy a heti átlagbér az országban 1.5%-kal nőtt az elmúlt év során. Ez 2016 nyara óta a legmagasabb érték.

Nőttek a fizetések, csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában (a legfrissebb hivatalos adatok) 4

Matt Hughes, az ONS (brit statisztikai hivatal) egyik vezető statisztikusa azt nyilatkozta, hogy: „A munkaerőpiac továbbra is erősnek mondható, és az országban a foglalkoztatottak száma magas, és fokozatosan tovább emelkedik. Az elmúlt egy év során elért növekedés mind a teljes munkaidőben dolgozók számának emelkedése miatt van. Ide tartoznak az alkalmazottak és az egyéni vállalkozók is. A fizetések emelkedése pedig mindeközben már több, mint egy éve meghaladja az infláció mértékét. Ez ugyan jó hír, de a reálbérek még mindig nem érték el a válság előtti szintet.”

A gazdaságilag inaktív emberek száma a mért három hónapos periódus alatt 114 ezer fővel csökkent 8.53 millió főre, ami szintén rekordnak számít. Az országszerte elérhető munkalehetőségek száma nagyjából változatlan, durván 850 ezer betöltésre váró pozíció van jelenleg a királyság területén.

Nőttek a fizetések, csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában (a legfrissebb hivatalos adatok) 5

A beruházások mértéke valamelyest csökkent a Nagy-Britanniában levő cégek részéről, ami feltehetően a Brexit körüli bizonytalanságnak köszönhető, azonban az új alkalmazottak felvételében ez a tényező nem okozott megingást. A közgazdászok szerint azonban ez később még elindulhat rossz irányba, ha a kilépés kérdése még tovább húzódik.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után