Sokkal hamarabb jutsz ki metróállomásról, ha a mozgólépcső mindkét oldalán állsz — bizonyította be a legújabb kísérlet.

IMG_4259

Az utasok tapssal fogadták a kísérletet, mellyel a személyzet meg akarta gyorsítani a közlekedők kijutását a zsúfolt  állomás területéről.

A kísérletben a személyzet megkérte a közlekedőket, hogy szakítsanak a megszokásaikkal, miszerint a felfelé haladó mozgólépcső jobb oldalán álltak, a bal oldalán pedig mentek. Felszólították őket arra, hogy maradjanak állva a bal oldalon is . A kísérlet eredményeként kiderült, hogy jelentősen rövidebb idő alatt jutottak ki az utasok a zsúfolt állomásról, mint általában.

Az álló próbálkozáson, amit a Holborn állomáson végeztek a tavalyi év végén, a személyzet hangszórókon utasította az utasokat, hogy ne vegyék figyelembe a szabályokat, és álljanak csak a mozgólépcső mindkét oldalára.

Ez az egész zavaróan és frusztrálóan hatott sok utazóra, köztük néhányra, akik nem voltak túlzottan boldogok amiatt, hogy nem tudtak előre haladni a lépcsőn, mert pont ők lettek a „szerencsés” kísérleti alanyok.

De az eredmények nyílvánvalóvá tették azt, hogy sokkal több ember haladt fel a mozgólépcsőn a kísérlet minden órájában, segítve a torlódás enyhülését a zsúfolt állomáson.

Ez az új eljárás 27%-os kapacitás növekedéshez vezetett, a Guardian adatai szerint.

Az újság közzétette, hogy amíg egy átlagos héten a mozgólépcső 12,745 utast visz fel reggel 8:30 és 9:30 között, addig a „csak álló közlekedés a mozgólépcsőn” eljárással (ahogy mi hívjuk – szerk.)  16,220-at.

A TfL vezetői már egy másik kísérletet terveznek, a több és megbízhatóbb adatgyűjtés érdekében, — amelyben már egy „hologram” is részt vesz majd, amely azt mondogatja majd az embereknek, hogy álljanak a lépcső mindkét oldalán.

„Hisszük azt, hogy ez növelni fogja a mozgólépcsők kapacitását, mivel többen tudnak majd beszállni, megelőzve a sorban állást a mozgólépcső alján.” — mondta Peter McNaught, a Cenral line műveleti igazgatója.    Forrás: http://www.standard.co.uk

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]