koronavírus teszt

A koronavírus kimutatására alkalmas, 15 perces, otthon is használható tesztelő eszközöket néhány napon belül elérhetővé teszi a brit kormány a lakosság számára – mondta a Public Health England (PHE) igazgatója.

Sok ezer tesztet fognak elkezdeni árulni az üzletekben, amik továbbra is nyitva vannak, például Bootsban, de Amazonon is megrendelhető lesz. Így azok az emberek, akik a koronavírus tüneteit észlelik magukon, meg tudják majd rendelni, az elmondások alapján már a következő héttől.

Sharon Peacock professzor, a national infection service igazgatója elmondta a tudományos és technológiai bizottság képviselőinek, hogy amint a tesztek megkapják a zöld utat, azonnal elérhetővé teszik őket mindenki számára. Matt Hancock egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság kormánya kedden már több mint 3 millió darabot vásárolt belőlük.

Az antitestes teszttel az ujjbegyünkből veszünk majd vérmintát és a vércsepp elemzését egy olyan eszközön hajtjuk majd végre, amely egy terhességi teszthez hasonlít. Ennek a segítségével szinte azonnal megtudhatjuk majd, hogy elkaptuk-e a vírust, akár már kigyógyultunk, akár még betegek vagyunk, és lehetővé teszi számukra, hogy ennek megfelelően cselekedjünk.

A teszt úgy működik, hogy kimutatja a szervezetünkben az IGM antitestek jelenlétét, amik a vírus korai szakaszában termelődnek, illetve az IGG antitestekét, amiknek a száma a szervezet válaszreakciója miatt növekszik meg.

Több millió teszt került megvásárlásra. Ezek vadonatúj termékek. Először le kell tesztelni, hogy biztosan a megfelelő pontossággal működnek. Miután tesztelték őket ezen a héten, és a tesztek nagy része megérkezik, azonnal megkezdődik a boltokba való kiszállítása.

Jelenleg a kormány csak azokon végzi el a tesztet, akik kórházba kerülnek, és ez összesen napi 5 – 6 ezer embert jelent. A kormány célja, hogy ezt a számot egy pár héten belül napi 25 ezerre növelje. A kulcsfontosságú dolgozók, köztük az NHS orvosai és ápolói, ennek az új tesztnek a segítségével gyorsabban meg tudják majd hozni a döntést arról, hogy adott esetben elszigeteljék magukat, ha elkapnák a koronavírust.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után