koronavírus rendőrség

A rendőrség felhatalmazást kapott arra, hogy az embereket letartóztassa vagy adott esetben akár maximálisan 960 font összegű pénzbírságra ítélje, ha Angliában megsértik a koronavírus ideje alatt a kijárási tilalom szabályait. Természetesen ilyesmi csak a nagyon kirívó esetekre értendő, a legtöbb szabálysértő továbbra is “olcsón” megúszhatja.

A kormány szerint eddig példátlan intézkedésekre van szükség a „koronavírus terjedésének megfékezése, az NHS védelme és minél több ember életének megmentése érdekében”. Az új közegészségügyi rendeletek – amelyek hat hónapon múlva hatályukat vesztik – lehetővé teszik a rendőrség számára, hogy az irányelveket megsértő embereket arra utasítsák, hogy menjenek haza, vagy távozzanak egy területről, és gondoskodnak arról, hogy a szülők megakadályozzák gyermekeiket a szabályok megsértésében.

Azoknak a felnőtteknek, akik az új rendelet értelmében szabálysértést követnek el, a rendőrség 60 fontos pénzbírságot szabhat ki, amely 30 fontra csökken, ha az összeget két héten belül kifizetik. Abban az esetben azonban, ha valaki többször is megszegi a szabályokat, a büntetés végösszege tovább emelkedhet, először a duplájára, összességében pedig maximum akár 960 fontig is elmehet.

A szabálysértőket nem ítélik el bűncselekmény elkövetéséért, amennyiben a pénzt 28 napon belül befizetik, azonban a 28 nap eltelte után végrehajtási eljárás indul. Amennyiben egy adott személy nem engedelmeskedik, az törvénysértésnek minősül és a rendőrségnek jogában áll letartóztatni is. Természetesen a rendőrség ilyesmihez csak extrém esetekben fog folyamodni.

A néhány napja bevezetett részleges kijárási tilalom szabályait itt olvashatja el mindenki.

A miniszterelnök hétfői bejelentését követően a Brit Rendőrség jelezte, hogy 500 rendőrt helyez ki a metróállomásokra annak biztosítása érdekében, hogy „csak azok utaznak, akik számára elengedhetetlen”.

Miután több ilyen eset is történt, a kormány arra is figyelmeztette a lakosságot, hogy aki szándékosan leköhögi az intézkedő rendőröket vagy egészségügyi alkalmazottakat a járvány ideje alatt, azt akár két évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. Erre az intézkedésre azért volt szükség mert jó néhány bejelentés érkezett arról, hogy ingerült emberek ezt szándékosan megtették miközben azt állították, hogy elkapták a koronavírust.

koronavírus március 26 uk

Eközben csütörtök reggelre Nagy-Britanniában a regisztrált koronavírussal fertőzöttek száma 11658-ra, míg a haláleseteké 578-ra emelkedett. Sajnos ez azt jelenti, hogy 24 óra alatt 115 ember vesztette életét a betegségben az ország területén. A tesztet eddig durván 104 ezer emberen végezték el, akik közül több, mint 93 ezren nem kapták el a járványt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után