Nagy vihar érkezik és holnap éri el Nagy-Britannia partjait – helyenként 100 km/h sebességű szél fog tombolni 1

A brit meteorológiai intézet nemrégiben sürgős időjárási figyelmeztetést adott ki, mivel az Otto névre keresztelt vihar helyenként akár 100 km/h sebességű széllökésekkel is sújthatja az Egyesült Királyságot és lakosságát.

Nagy vihar érkezik és holnap éri el Nagy-Britannia partjait – helyenként 100 km/h sebességű szél fog tombolni 3

Az előrejelzések szerint péntek délelőtt a viszontagságos időjárási körülmények az ország északi felének túlnyomó többségét érinteni fogják, és az erős szél helyenként akár komoly károkat is okozhat.

Az elmúlt héten az Egyesült Királyságban enyhébb hőmérséklet és sok napsütés volt tapasztalható, azonban ennek holnapra vége szakad. Pénteken Skóciában és az északkeleti régió egyes részein rendkívül erős szélre vonatkozó időjárási figyelmeztetések vannak érvényben.

Nagy vihar érkezik és holnap éri el Nagy-Britannia partjait – helyenként 100 km/h sebességű szél fog tombolni 4

A nagyon erős szélre vonatkozó figyelmeztetések reggel 5 órától kora délutánig vannak érvényben, és a heves vihar egyes területeken akár befolyásolhatja az utazást és a tömegközlekedést, és egyes területeken áramkimaradásokhoz is vezethet.

A vihar a nevét a Dán Meteorológiai Intézettől kapta és a brit meteorológiai intézet vezetője, Andy Page pedig ezt mondta: “Az Otto vihar erős szelet és esőt hoz majd az Egyesült Királyságba, Skócia egyes északi részein és Anglia északkeleti részén lesznek valószínűleg a legerősebb széllökések.  A szél sebessége esetenként meghaladja majd a 100-110 km/h-t is.”

„Figyelmeztetések vannak érvényben, és az Otto vihar közeledtével ezek még változhatnak is a közeljövőben. Fennáll az esélye, hogy az utakon, a vasútvonalakon dugók, késések, fennakadások lesznek. Az Otto viharhoz eső is társul, és Nyugat-Skócia egyes részein akár 40-50 mm csapadék is leeshet.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után