Nagy-Britannia választások 2017: rohamosan csökken a kormánypárt előnye 1

Bár a konzervatívok még mindig nyerésre állnak a felmérések szerint, egyre kisebb aránnyal vezetnek. A Labour párt növelte támogatottságát legalább 3 független felmérés szerint, csupán hetekkel a választás előtt.

Nagy-Britannia választások 2017: rohamosan csökken a kormánypárt előnye 3

Jeremy Corbyn pártja az Opinium szerint 4 pontos emelkedéssel már 30%-os támogatottságnál jár, míg a YouGov április 27-28-án úgy találta, hogy két pontot javítva 31%-on áll – mindkét szám azt mutatja, hogy egyre kisebb a különbség a jelenlegi kormánypárt, és az ellenzék között. A Sunday Times felmérése szerint a konzervatívok 44%-át szereznék meg a voksoknak, ezzel 13 ponttal vezetnek, miközben a YouGov múlt héten még 23 pontos előnyt állapított meg nekik – vagyis azóta kb. 10 pontot esett az előnyük eszerint a két felmérés szerint.

Amikor Theresa May bejelentette az előrehozott választásokat, egyértelműen győzelemre számított, mivel jó 21 ponttal a legközelebbi ellenfél, a Labour párt előtt vezették a támogatottsági listát. Ez azóta 7 ponttal csökkent, de még így is bőven elég ahhoz, hogy június 8-án megnyerjék a választásokat. A számok csökkenése ahhoz is köthető, hogy May visszautasított bármiféle nyilvános vitát a Labour párt vezetőjével, Jeremy Corbynnal annak ellenére, hogy már 119 000 aláírásos petícióval követelik az emberek, hogy álljon ki.

A munkáspárti szóvivő ennyit fűzött az esethez: „Theresa May bujkál a nyilvánosság elől, és túlságosan fél kiállni Jeremy Corbyn ellen. A pártunk országszerte erősen kampányol, és előtérbe helyezi a népszerű programpontjait, amik segítségével Nagy-Britanniát a többség, és nem a kisebbség érdeke szerint lehetne alakítani.” A konzervatívoktól egyelőre nem érkezett kommentár.

Corbyn az utóbbi pár hétben valóban erőteljesen kampányolt, eltökélte, hogy ez alkalommal nem vádolhatják majd meg öntelt magabiztossággal, mint ahogy az az EU-s népszavazás után történt. Meg akarja mutatni, hogy a pártja miben lenne más a Brexit tárgyalások kapcsán, mint a konzervatívok, valamint fizetésemelést ígért az egészségügyi dolgozóknak, és plusz négy nap munkaszüneti napot az egész országban. May azonban, aki „stabil és erős” Britanniát ígér, még mindig vezeti a támogatottsági listát, az Opinium szerint a választók 47%-a áll mögötte.

A liberális demokraták a héten 3 ponttal visszaestek, ezzel jelenleg 8%-on állnak. Tim Farron a kampánybeszédében azt mondta, Corbyn az egyik „legrosszabb vezető Anglia történelmében”, és kijelentette, hogy az ő pártja lenne alkalmas átvenni a helyét, mint vezető ellenzéki. Emellett megígért egy második népszavazást a kilépésről, mielőtt végleg aláírnák majd a papírokat. Az Ukip eközben egyre lentebb csúszik támogatottság terén, jelenleg 7%-on állnak, 2 ponttal csúsztak le a múlt héthez képest. A Women’s Equality Party pedig, amelynek több, mint 65 000 regisztált tagja és támogatója van, azért küzd, hogy kiüsse a székből a konzervatív Philip Davies képviselőt Shipley-ben, és ezzel megszerezze az első parlamenti helyét.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után