Nagy-Britannia legmérgesebb pókja nagyon elszaporodott Londonban és környékén: több iskolát be is zártak 1

Eddig összesen már hét darab általános iskolát zártak be a pókinvázió miatt Londonban, miután a False Widow vagyis hamis özvegy névre hallgató pókfajta, ami az ország legmérgezőbb pókja, igencsak elszaporodott a környéken.

Nagy-Britannia legmérgesebb pókja nagyon elszaporodott Londonban és környékén: több iskolát be is zártak 3

A legutóbbi iskola, ami bezárta a kapuit egy időre a pókok miatt, az Eastlea Community School volt. Az iskola, ami London keleti felén található, Canning Town területén, legalább két – három hétre bezár, amíg a rovarirtók szisztematikusan végig nem mennek az épületen, és meg nem szüntetik a veszélyt. A pókok elszaporodásának egyik oka egyébként minden valószínűség szerint a meleg nyár. Az elmúlt 1-2 hétben bezárt iskolák közül már több is újra kinyitott, miután a rovarirtók megtisztították az épületet és környékét.

A False Widow pók egyébként nagyjából 2-3 cm-esre nő meg, és sötétbarna színű, a potrohán szürkés foltokkal. Könnyen be tudjuk még azonosítani a gömbölyű, duzzadt potroháról is.

Nagy-Britannia legmérgesebb pókja nagyon elszaporodott Londonban és környékén: több iskolát be is zártak 4

Nagy általánosságban elmondható még róluk és sok más pókról is, hogy a meleg, sötét helyeket kedvelik, és főleg rovarokkal és más pókokkal táplálkoznak. Durván az 1870-es évek környékén hozták be őket véletlenül az országba. Főleg Anglia déli felén jellemzőek, azonban egyre nagyobb területen észlelik őket, ugyanis gyorsan alkalmazkodtak az itteni éghajlathoz.

Emberekre csak úgy maguktól ritkán támadnak, de ha fenyegetve érzik magukat, akkor könnyen megcsíphetnek. Ezzel csak annyi a baj, hogy mi nem mindig vesszük észre őket egyből, és a legtöbbször az ilyen szituációkból van a baj.

Nagy-Britannia legmérgesebb pókja nagyon elszaporodott Londonban és környékén: több iskolát be is zártak 5

Szerencsére idáig Nagy-Britannia területén nincs feljegyzett halálos áldozat, ami ezen pók csípésének tudható be, azonban már sokszor csíptek meg embereket.

A csípésnek többféle tünete lehet, de főként jellemző a duzzadt bőrfelület, valamint a zsibbadt érzés a csípés helyén. Súlyosabb esetekben mellkasi fájdalom és égető érzés is jelentkezhet a szervezetbe került méreg mennyiségétől függően. Ha valaki ilyet tapasztal, vagy csak nem tudja, milyen pók csípte meg, azonnal érdemes orvoshoz fordulni. Hogy a pók csípése hogy is néz ki azt itt megnézhetitek.

Aki pedig arra kíváncsi, milyen módokon tarthatjuk távol a pókokat a leghatékonyabban az otthonainktól Nagy-Britanniában, az itt olvashat róla bővebben.                Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás