Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 1

Nagy-Britannia péntek este kilépett az Európai Unióból, amivel a brit történelem egyik legmegosztóbb fejezetének került pont a végére. Persze ez minden bizonnyal nem a megosztottságnak, csak a fejezetnek a vége. Amikor este 11-et ütött az óra a tegnapi nap folyamán, a Parlament előtt összegyűlt sokezres tömeg egyszerre tört ki hatalmas ujjongásban, az ország egyik fele által várva várt kilépés pillanatát ünnepelve.

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 3

2016. júniusában kezdődött a “dráma” és a 3 és fél évig eltartó politikai huzavona. Nem kevesebb, mint Három miniszterelnök és két parlamenti választás kellett hozzá, hogy sikerüljön véghezvinni a Brexitet.

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 4

A Downing Street 10-re egy hatalmas színes óra volt kivetítve, ahol a visszaszámlálást lehetett figyelemmel követni az utolsó percekben. Az ünneplő tömeg a God Save the Queen-t kezdték el énekelni a kilépés másodperceiben.

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 5

Dover hatalmas és híres fehér szikláin is egy gigantikus búcsú üzenet volt olvasható…

Persze míg az ország egyik fele nevetett, addig a másik fele sírt, mert hát ugye csak volt ott 48%, akik annyira nem örülnek neki, hogy a britek szakítanak az EU-val. Londonban és az ország számos más pontján voltak emiatt tüntetések is.

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 6

Persze az, hogy sokan nem örülnek a kilépésnek, egyáltalán nem zavarta a London központjában összegyűlt kilépéspárti tömeget. Többen úgy írták le a jelenséget, hogy olyan állapotok uralkodtak, mintha egy focimeccsről jött volna a tömeg. Volt olyan is aki úgy összegezte a kilépést ünneplő tömeget, mint “részeg középkorú férfiak hada, akiknek egy jelentős része brit zászlónak öltözve ordibálta, hogy BREXIIIIIIT!!!”

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 7

A szigetország 47 évnyi tagság után köszönt el az Uniótól.

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 8

Rengeteg dolog fog megváltozni, persze szerencsére ma reggel, amikor felkeltünk még nem éreztünk belőle az égvilágon semmit, sőt, még hónapokig valószínűleg nem is fogunk.

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 9

Azt, hogy az angliai magyarokat, és velünk együtt a többi itt élő EU-s állampolgárt, milyen mértékben, és vajon milyen téren fogja majd a Brexit, és annak következményei érinteni…. egyelőre valószínűleg nem is sejthetjük, de aggódni egyelőre nem kell, és amúgy teljesen felesleges is, pláne, ha a letelepedett státuszunk már megvan.

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból: A Brexit pillanatai képekben 10

Persze azt senki ne gondolja, hogy ezzel minden el is van intézve! A neheze, még csak most jön, mivel a két fél közt még a kereskedelmi megállapodás nem köttetett meg, az erre kiszabott határidő pedig nagyon rövid. Arról, hogy mi lesz most, részletesebben egy korábbi cikkünkben, itt olvashattok.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után