Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 1

Az embereket arra kérték, hogy egyes területeken kerüljék el az utakat ma, miután a heves esőzések közepette, komoly közlekedési káosz alakult ki az elárasztott utak és az otthagyott járművek miatt.

Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 3

Egyes falvakat teljesen elzárt az árvíz, és a vonatok közül is többet törölni kellett az éjszakai áradások miatt.

Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 4

Az utak közül több, mint például az M23-as Crawley és Peasepottage között, ma délelőtt le vannak zárva, és egyes vonatjáratok is törlésre kerülhetnek vagy késhetnek. A londoni Piccadilly vonalat részben felfüggesztették „a jelentős lombhullás miatti nehéz vasúti körülmények” miatt.

A heves esőzések sok utas hazautazását súlyosan megzavarták tegnap este. Embereket mentettek ki a kelet-sussexi Plumptonból is, miután a falu és a vasútvonal „víz alá került” a felhőszakadások miatt.

Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 5

Eközben West Sussexben az A27-est mindkét irányban lezárták Emsworth és Chichester között. A West Sussex-i Tűzoltó- és Mentőszolgálat szerint közel 20 autó rekedt a mély árvízben.

Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 6

Délen a vonatok akadoztak a felhőszakadások miatt, olyan vonalakon, mint a London Victoria és Southampton közötti szakasz, valamint a Brightonban és környékén közlekedők.

Eközben a Romanse arra figyelmeztette az autósokat, hogy az A27-es és az A3M-es autópályák környékén, Havant közelében nagy dugóra lehet számítani, az eső okozta áradások miatt.

Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 7

Eközben a Környezetvédelmi Ügynökség három árvízi figyelmeztetést és 43 árvízi riasztást adott ki, főként a déli parton szerda délutánig. Az Egyesült Királyságban „nyomorúságos körülmények” várhatók a következő két napban ami az időjárást illeti. A körülmények várhatóan „borzasztóak” lesznek az ország nagy területén.

Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 8

Az előrejelzők arra figyelmeztettek, hogy az utakat, otthonokat és vállalkozásokat sok helyen elöntheti a víz. A meteorológiai hivatal borostyánsárga időjárási figyelmeztetést adott ki Skócia egyes részeire péntekre, mivel „több mint egy teljes havi csapadékmennyiség” várható 24 óra leforgása alatt.

Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 9

A meteorológiai szolgálat azt is közölte, hogy a gyors folyású víz és a mély árvizek valószínűleg „életveszélyt” is okozhatnak.

„Csütörtökön és pénteken a leghevesebb eső fokozatosan észak felé vonul majd, amely területekre további figyelmeztetéseket adnak ki” – mondta Matthew Lehnert, a Met Office főmeteorológusa.

Emberi életre is veszélyes áradások és hatalmas esőzés Nagy-Britanniában - több helyen utak és autók kerültek víz alá 10

Az Egyesült Királyság nagy részén sárga esőriasztás van érvényben egész csütörtökön, délelőtt 12 és 23:59 között. Ez a terület Birminghamtől, Lincolntól és Hulltól Észak-Walesig, Liverpoolig és Manchesterig, valamint a keleti parttól a skót határig terjed.

A harmadik figyelmeztetés csütörtökön délután 3 órától péntek este 6 óráig lép hatályba Skócia keleti partján, az angol határtól egészen Aberdeenig.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után