Nagy-Britannia egyik legmérgesebb pókja nagyon megszaporodik az időjárás miatt 1

A szigetország lakossága készülhet a pókinvázióra, ráadásul nem is akármilyenre, ugyanis az ország egyik legmérgesebb pókja az enyhe ősz miatt nagyon megszaporodhat a közeljövőben.

falsebackwidow1311a

A szóban forgó pók nem más mint a hamis özvegy,  ami Nagy-Britannia egyik legmérgezőbb pókfajtája. A pókszakértők elmondása alapján ezek az állatok ilyenkor szoktak a leginkább előbújni a rejtekhelyeikről és szaporodni. Vesztünkre a szuper, nyárias idő, a sok napsütés és az enyhe szeptember nem csak nekünk kellemes, de a 8 lábú „barátainknak” is hosszabb életet biztosít, és persze nem utolsó sorban több táplálékot is.

A hamis özvegyek közül a legtöbb, amit láthatunk hím lesz, ami ételre és nőstényre vadászik, amivel az a baj, hogy felfedezi a környéket és sokkal nagyobb valószínűséggel mészik be otthonainkba is. Némi örömünkre szolgálhat az az információ, hogy nem olyan agresszívek, tehát még ha be is jön a lakásba, ha nem piszkáljuk, magától nem fog odajönni és megcsípni, legalábbis Jess Price, a Sussex Wildlife Trust szakértője ezt állítja.

A hamis özvegy egyébként megszólalásig hasonlít alakra a híres fekete özvegyre, ami a világ egyik legveszélyesebb és legmérgesebb pókja. Az a szerencse, hogy a hamis özvegy csak egy „gyengített másolat” de még így is igen fájdalmas és veszélyes a csípése, amit egy korábbi cikkünkben már mindenki alaposan szemügyre vehetett.

FALSEWIDOW2310

Az állat egyébként nagyjából 2-3 centisre tud megnőni, és rendszerint barnás színű „öltözetet visel”. Különös ismertetőjele, hogy a potroha duzzadt, és rajta világos színű foltok, rajzolatok vehetők ki. Csípésének tünetei sokfélék lehetnek, de a csípés környékén sokszor duzzadt bőrfelület figyelhető meg és emellett zsibbadást érezhetünk az érintett felület környékén. Rosszabb esetben mellkasi fájdalom léphet fel vagy égető érzés a csípés környékén. Ebben az esetben azonnal forduljunk orvoshoz.

Érdemes azért velük vigyázni, mert bár halálos eset nincs feljegyezve, volt olyan dél-angliai kamionsofőr, akinek a csuklóját operálni kellett, és a műtét után egy nagy „lyuk” lett a kezén az elhalt szövetek eltávolítása után.

„A csípése olyan, mint egy darázscsípés és néhány ember szervezete igen rosszul is reagálhat a dologra. Ha kint a kertben veszed észre, egyszerűbb csak ott hagyni, senkinek nem fog ártani, sőt még meg is eszi a bogarakat. Nyílván, ha bent találod a szobádban, nem akarod, hogy ott legyen. Kézzel ne próbáljunk hozzájuk nyúlni, inkább pohárral vagy valami papírral. A nőstények nem nagyon jönnek el a háló környékéről, a hímek sokkal inkább szeretik felfedezni a környezetüket. Az évnek ebben a szakában a legaktívabbak.” – nyilatkozta a szakértő.

Azoknak, akik szeretnék a pókokat minél távolabb tudni maguktól, itt van, hogy mivel tarthatjuk őket távol a szobánktól.      Forrás: standard

[feather_share]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után