Boris Johnson „próbaidőn van” és még úgy is eltávolíthatják a miniszterelnöki posztról, hogy megnyerte a bizalmatlansági szavazást… 1

Boris Johnson próbaidőn van, és még mindig eltávolíthatják hivatalából, ha nem sikerül visszaszereznie a tory képviselők bizalmát – nyilatkozta egy volt konzervatív párti miniszter.

Boris Johnson „próbaidőn van” és még úgy is eltávolíthatják a miniszterelnöki posztról, hogy megnyerte a bizalmatlansági szavazást… 3

Lord Ian Duncan, aki Theresa May és Boris Johnson idején különféle miniszteri posztokat töltött be, miután 2017-ben bekerült a Lordok Házába, kijelentette, hogy a miniszterelnökre „igen nehéz feladat vár”, miután 148 saját képviselője is a menesztése mellett szavazott a bizalmatlansági szavazáson hétfőn, elismerve, hogy a kormányfőnek meglehetősen „kevés” az esélye, hogy hosszú távon a posztján maradjon.

A miniszterelnök ettől függetlenül megnyerte a szavazást, amelyet azután írtak ki, hogy 54 képviselő bizalmatlansági levelet nyújtott be az 1922-es bizottságnak, miután nyilvánosságra hozták a Sue Gray-jelentést, amely részletezett számos Downing Street-i összejövetelt a járvány és egyben a lockdown ideje alatt, amelyek közül az egyik miatt pénzbírságot is kiszabtak Mr. Johnsonra, feleségére és Rishi Sunak pénzügyminiszterre is.

“Jelenleg nagy feladat vár rá, próbaidőn van. Ha nem sikerül a próbaidőn teljesítenie, a tory párt azt fogja vele tenni, amit mindig is tesz azokkal a vezetőkkel, akik nem teljesítenek – el fogják távolítani.” – mondta Lord Duncan a BBC Scotland vasárnapi műsorában.

A cégvezetők is figyelmeztették Boris Johnsont, hogy a kormányát behálózó válság alááshatja a vállalkozások bizalmát, és recesszióba süllyesztheti az Egyesült Királyságot. Tony Danker, a CBI főigazgatója azt mondta, szerinte az Egyesült Királyság még elkerülheti a recessziót a következő hónapokban.

De ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy: „Van egy nagyon egyszerű eseménysor ami úgy néz ki, hogy amikor az üzleti bizalom magas, a vállalkozások befektetnek és növekednek, és ezzel elkerülhető a recesszió. Ellenkező esetben azonban a befektetések visszaesnek, és akkor nem lesz semmi, ami megment minket a recessziótól. Tehát minden, amit meg lehet tenni a cégek befektetési hajlandóságának növelésére, azt meg is kell tenni. A kormánynak be kell bizonyítania, hogy hihetetlenül eltökélt a növekedés elérésének tekintetében. De ha a politikai helyzet olyan lesz a nyár folyamán is, mint az elmúlt héten, az aláássa a bizalmat.”

A miniszterelnök kijelentette, hogy a gazdasági növekedés a legfontosabb prioritása, de Johnson egyre több kritikát kap a tory parlamenti képviselőktől, hogy végre jelentsen be nagyarányú adócsökkentéseket, miután sokan azt mondják, hogy a kormánya „nem elég konzervatív”.

Danker azonban arra is figyelmeztetett, hogy a „masszív” adócsökkentések „túlhevíthetik” a gazdaságot. Brandon Lewis, államtitkár kijelentette, hogy támogatni fogja a pénzügyminiszter tervezett jövedelemadó-csökkentését, „de csak amikor majd megengedhetjük magunknak”. Mindeközben az infláció a legfrissebb elemzések szerint az őszig még szinte biztosan magas marad, ami a háztartások elkölthető jövedelmének további csökkenéséhez vezet.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után