covid teszt

Angliában a Covid gyorstesztek fizetőssé tételének tervét (érthető okokból) keményen kritizálták a szakszervezetek és az ellenzéki politikusok is egyaránt.

covid teszt

A koronavírust durván 30 perc alatt kimutató gyorstesztek közül mostanra több, mint 95 milliót használtak fel azóta, hogy áprilisban ingyenesen elérhetővé tették őket mindenki számára. Ez alatt az idő alatt nagyjából 620 000 koronavírusos esetet sikerült azonosítani a segítségükkel a szigetországban.

Jövő évtől azonban a kormány azt tervezi, hogy fizetni kell majd értük, és a becslések szerint egyenként akár 30 fontot is elérhetnek majd értük. Paul Whiteman, a NAHT iskolavezetők szakszervezetének főtitkára ezt mondta a hír hallatán:

„A legjobb módja annak, hogy minimálisra csökkentsük a gyermekek oktatása körül felmerülő akadályokat, ha a lehető legalacsonyabb szinten tartjuk a Covid -esetek számát az iskolákban. A tesztelés ehhez elengedhetetlen. Meggondolatlan dolog lenne megszüntetni a Covid -tesztekhez való ingyenes hozzáférést, miközben az esetek száma még mindig magas. Pláne, hogy az iskolák büdzséjébe nem fér bele, hogy mindenkinek állják a covid tesztjeik költségeit.”

Andy Burnham, Manchester polgármestere szerint ez a húzás a kormány részéről visszalépést fog okozni hosszútávon. A The Guardiannek ezt nyilatkozta: „Véleményünk szerint a gyorstesztek fizetőssé válása csak a vírus fokozott terjedéséhez vezethet hosszabb távon, és emellett elmélyítheti azokat az egyenlőtlenségeket, amelyeket a járvány során már eddig is tapasztaltunk.”

A brit kormány által a múlt héten közzétett téli terv szerint a gyorstesztek továbbra is ingyenesek lesznek „a következő hónapokban”, de ez az állapot hamarosan meg fog szűnni, és a teszteket használó magánszemélyek és vállalkozások viselik majd a költségeket. A dokumentum szerint a kormány ennek kapcsán részletesebb tájékoztatást is fog adni hamarosan, mert a tesztek „továbbra is fontos, folyamatos szerepet játszhatnak a jövőben”.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után