Purchase this image at http://www.stocksy.com/44453

Előfordult már veled, hogy hazatérve a vásárlásból felfedezted, hogy hibás vagy hamisított terméket vásároltál, esetleg nem azt a szolgáltatást kaptad, amit rendeltél és amiért fizettél? Tőlünk most megtudhatod, hogyan járj el olyan esetekben, amikor sérülnek a fogyasztói jogaid.

shoppers-getty

Törvény védi a fogyasztói jogaidat, amikor terméket vagy szolgáltatást vásárolsz. 2015 októberében megváltoztak a Fogyasztójogi Törvények Nagy-Britanniában.

Először is, amit mindenkinek tudnia kell, az az, hogy mindenki vásárlói jogokkal rendelkezik. Amikor vásárolsz valamit, annak kielégítő minőségűnek kell lennie, megfelelve pontosan a termék leírásában foglaltaknak, a rendeltetésének,  és persze, az is előírás, hogy reális ideig tartson. Mindez vonatkozik a leárazott vagy a kuponokkal, utalványokkal vásárolt termékekre is, sőt, a használt termékekre is! Mindegyik alkalmazottnak meg kell tanulnia ezeket a jogokat, mielőtt dolgozni engedik őket.

Bármit is vásárolsz, ne csak a fogyasztói jogaidat említsd, hanem mondd a következőt: „A 2015-ben kelt Fogyasztói Törvénynek megfelelően jogom van a kártérítésre vagy cserére” (according to the Consumer Rights Act 2015 I’m entitled to a refund or replacement). Ez a szöveg sokkal hatásosabb.

Jogaink termékek vásárlása estén

Minden alkalommal, amikor veszel valamit, legyen az egy mobil telefon egy baráttól vagy egy hét Kubában egy utazási ügynökségtől, tulajdonképpen szerződést kötsz az eladóval. Ez azt jelenti, hogy mindketten megegyeztek bizonyos feltételekben. Az eladó beleegyezik abba, hogy biztosítja neked a törvényes vásárlási jogaidat. Ha olyan terméket vásárolsz, amely nem felel meg a leírásoknak, nem kielégítő az állapota, esetleg, jogodban áll visszavinni és cserét, vagy pénzvisszatérítsést kérni. Ebben az esetben hivatkozhatsz a 2015-ös Fogyasztójogi Törvény  1. Cikkejének 2. Fejezetére (1 Chapter 2 of the Consumer Rights Act 2015).

Purchase this image at http://www.stocksy.com/44453

Néhány példa. Ha veszel egy fényszórót anélkül, hogy ellenőriznéd, megfelel-e az autód típusának, és kiderül, hogy mégsem, visszaviheted és visszakaphatod a pénzed, vagy kicserélheted a megfelelőre. Ha vásárolsz egy parfümöt és kiderül, hogy rosszul leszel az illatától a viselése közben, szintén visszaviheted. Viszont, ha kozmetikumot, tisztálkodószert vásárolsz, és később meggondolod magad és visszavinnéd, tartsd észben, hogy sértetlen, bontatlan csomagolásban juttasd vissza az eladóhoz, mert higiéniai okok miatt nem kötelesek azt visszavenni. Ebben az esetben hivatkozhatsz, mondjuk arra, hogy nem voltál figyelmes az összetevőire és allergiás vagy valamelyikre.

Teljes kártérítés akár 30 napon belül

2015 októberétől az esetek többségében teljes kártérítést kérhetünk és kaphatunk hibás termékek vásárlása esetén a vásárlástól számított 30 napon belül. Viszont mindezt a vásárlástól számított 30 napon belül kell megtenned, különben elveszíted ezt a jogodat. De ebben az esetben sem kell kétségbe esni, ugyanis 30 napon túl még mindig jogosult vagy a cserére vagy részleges kártérítésre.

Mik a jogaink használt termékek vásárlása esetén?

Fontos tudnunk azt is, hogy használt termék esetén is ugyanezek a jogaink. Kielégítő minőségűnek kell lennie, és ha hibás, visszavihetjük az eladónak. Például, ha veszel egy használt motort egy kereskedőtől, vagy egy 30%-al olcsóbb tévét a kiárusításon, ami nem működik, amikor használni szeretnéd, vidd vissza és kérj kártérítést! Viszont, figyelj oda arra, hogy ha az áru nevetségesen olcsó, valószínűleg annyit is ér majd, és az eladó ebben az esetben visszautasíthatja a kártérítésedet.

Jogaid digitális termékek vásárlása esetén

Az új Fogyasztójogi Törvény értelmében a 2015. október 1. után vásárolt digitális tartalmakra, mint termékekre csak részben vonatkoznak a fenti szabályok. Ebben az esetben a javítás vagy a csere nem működik, vagy nem lehetséges, viszont jogosult vagy árcsökkentésre helyette. Azonban, a törvény előírja, hogy ahol lehetséges, kérhetsz teljes kártérítést, viszont ehhez gyorsan kell cselekedned.

Ha a vásárolt digitális tartalom megrongálja az eszközödet vagy egy másik digitális tartalmat az eszközödön, szintén kérhetsz kártérítést. Például, egy megvásárolt frissített alkalmazás fájlokat töröl ki a telefonodról. A helyreállításnak ebben az esetben ésszerű időn belül, a kártérítésnek pedig 14 napon belül meg kell történnie.

Jogaid szolgáltatások vásárlása esetén

Akár az egy üzlet, étterem, bank, biztosító, tömegközlekedési szolgáltató vagy magánfuvarozó, esetleg egészségügy (és még folytathatnánk), az ésszerűen elfogadható kiszolgálás a legkevesebb, amit elvárhatsz manapság. Minden szolgáltatást ésszerű gondossággal és szakértelemmel, ésszerű időn belül ésszerű áron kell elvégezni. (Part 1 Chapter 4 of the Consumer Rights Act 2015.) Ha nem kapsz ilyen minőségű szolgáltatást, jogosult vagy kártérítésre.

Vásárlás interneten, postai rendeléssel vagy otthonról

A fent említett jogokon kívül, az interneten, postai rendelés útján vagy az otthonról való vásárlásnak meg vannak az előnyei. Jogod van visszavonni a rendelést, ha meggondoltad magad és teljes kártérítést is kapsz. Ebben az esetben annyi a teendőd, hogy termék vásárlása esetén a kézbesítéstől számított 14 napon belül érvényteleníted a rendelést, és az érvénytelenítés napjától számítva még mindig van 14 napod, hogy visszaküldd a terméket.

Szolgáltatás és digitális tartalom estén a rendeléstől számított 14 napon belül törölnöd kell a rendelést.

Hogyan kérjünk kártérítést?

Először is, menny vissza a vásárlás helyszínére amilyen hamar csak tudsz, vagy hívd fel őket és magyarázd el a sérelmedet, ill. mondd el nekik az általad elfogadható megoldást. Vidd magaddal a vásárlást és a fizetést igazoló blokkot, csekket és persze a terméket az eredeti csomagolásban. Kártérítés kérése során az üzletek a legősibb mesét kapják elő általában a polcról, miszerint: ők nem felelősek a selejtes árukért és azt javasolják, hogy hívd fel a gyártót. Ez abszolút hülyeség! A kereskedő feladata, hogy megoldja a problémát. Nem számít, hogy az áru egy iPod egy drága márkakereskedésből, vagy egy designer szmoking egy áruházból. Ha valami törött, szakadt, hibás, vagy nem elfogadható szolgáltatás, az eladónak törvényben lefektetett kötelessége az, hogy megoldja a problémát.      Forrás: http://www.moneysavingexpert.com, https://www.gov.uk/consumer-protection-rights, https://www.citizensadvice.org.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára