Millióknak kezdik el beadni az újabb Covid oltást hétfőtől Nagy-Britanniában 1

Gondozóotthonok lakóinak, dolgozóinak és veszélyeztetett csoportba tartozó embereinek millióinak kezdik el hétfőtől beadni az őszi Covid elleni emlékeztető oltást a szigetországban.

Millióknak kezdik el beadni az újabb Covid oltást hétfőtől Nagy-Britanniában 3

Több mint négymillió ember foglalhat le magának emlékeztető oltást, onnantól, hogy a nemzeti foglalási szolgáltatás elérhetővé válik a 75 év felettiek és a legsebezhetőbbek számára. Az NHS Enlgland szerint az egészségügyi alkalmazottak ellátogatnak majd a környező gondozó otthonokba és magánházakba is, hogy körülbelül 1,6 millió embert oltsanak be az oltási program legújabb szakaszában.

Hétfőtől a gondozóotthonok lakóinak, dolgozóinak és krónikus betegségekkel küzdő embereknek ajánlják fel a következő adag vakcinát. Szerdáig több millió idős és veszélyeztetett csoportba tartozó ember kap majd meghívót az oltás időpontjának lefoglalására.

A következő hetekben az oltási program következő szakasza 26 millió emberre fog kiterjedni Anglia-szerte, beleértve minden 50 év feletti embert is. Várhatóan rekordszámú kb. 3100 helyszín vesz majd részt az oltási programban, köztük háziorvosi rendelők és gyógyszertárak is.

Az új emlékeztető oltást úgy fejlesztették ki, hogy a vírus eredeti törzse és az Omicron variánsa ellen is a lehető leghatékonyabb legyen. Az NHS arra buzdított mindenkit, aki jogosult az oltás felvételére, hogy foglaljon időpontot és oltassa be magát amint teheti.

A COVID-fertőzések száma továbbra is csökken az Egyesült Királyság legtöbb részén, Angliában június eleje óta most először esett 1 millió alá az adatok szerint. Az egészségügyi vezetők azonban azt mondták, hogy a Covid és az influenza terjedése is magasabb sebességi fokozatba fog kapcsolni a következő hetekben.

Steve Barclay egészségügyi és szociális miniszter azt mondta: „Az őszi emlékeztető oltás a tél előtt felerősíti a Coviddal szemben leginkább kiszolgáltatottak immunitását, hogy továbbra is korlátozások nélkül élhessünk együtt ezzel a vírussal. Kérjük, mindenki jöjjön és vegye fel az emlékeztető és influenza elleni oltást, amikor megkapja a meghívóját.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után