Mikor várható az újabb 900 font támogatás a Nagy-Britanniában élők millióinak 1

Martin Lewis, a közismert tévés személyiség és pénzmegtakarítási szakértő megjósolta, hogy szerinte nagyjából mikor érkezik meg az újabb, összesen 900 fontos támogatás a megélhetési költségek válsága okozta nehézségek közepette.

Mikor várható az újabb 900 font támogatás a Nagy-Britanniában élők millióinak 3

Mr. Lewis szünetet tartott az ünnepek alatt, ami a közösségi médiában való szereplését illeti, de a héten visszatért, hogy britek millióinak segítsen tanácsokkal a megélhetési költségek válsága kapcsán. A Munka és Nyugdíjügyi Minisztérium (DWP) bejelentette, hogy a rászorultságtól függő támogatásokra jogosult igénylők összesen egy újabb 900 GBP-os csomagot kapnak majd, három részre osztva, 301 GBP, 300 GBP és 299 GBP-s összegekben.

A DWP azt is megerősítette, hogy az első két kifizetésre idén tavasszal és ősszel kerül majd sor, az utolsó részlet pedig jövő tavasszal lesz esedékes. Lewis 2,1 millió követőjét tájékoztatva a fejleményekről azt jósolta, hogy az első 301 GBP-os részlet az adóév vége után – április 6-án – érkezik majd, az őszi részlet kifizetése pedig októberben vagy novemberben történik majd meg.

A 299 GBP-os végső összeget pedig 2024 tavaszán április 6-a előtt utalják majd ki azoknak, akik jogosultak rá. Körülbelül nyolcmillió Nagy-Britanniában élő személy és család lesz jogosult erre a 900 fontos megélhetési költség támogatásra.

Lewis úr hozzátette, hogy a kifizetések abból kifolyólag különböző összegűek, ahelyett, hogy egyenlően osztanák el őket, mert így könnyebben azonosítani lehet majd a kifizetésekkel kapcsolatos esetlegesen felmerülő problémákat.

A jogosult igénylőknek nem kell igényelniük majd ezt a támogatást, mivel a kifizetések automatikusan megtörténnek. A kifizetések adómentesek, nem számítanak bele a támogatásokra vonatkozó plafon összegébe, és nem lesznek hatással az igénylők számára egyébként kiutalt támogatásokra sem.

Azt azonban mindenképp fontos megjegyezni és odafigyelni rá, hogy ha bármilyen szöveges üzenetet, e-mailt vagy telefonhívást kapunk ezzel kapcsolatban, amelyben valaki azt kéri, hogy igényeljük ezt a támogatást és ehhez adjuk meg a személyes adatainkat, akkor az valamiféle csalás és nem szabad bedőlni neki.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után