Miben a legjobbak a világ egyes országai és miről híresek a magyarok a "nagyvilágban" 1

A világ néha sötét helynek tűnik, és hajlamosak vagyunk kritizálni más országokat dolgokért, amiket rosszul csinálnak. De mégis, úgy tűnik minden nemzet a legjobb valamiben. Az is kiderül, mit gondolnak rólunk, magyarokról és Nagy-Britanniáról a világ többi részén. A teljes térképet kicsit lejjebb fogjátok találni.

orszagok

Legyen ez akár Litvánia a gyors Wifiben, Svédország kiterjedt popzenei palettájában, vagy Malajzia kevésbé ismert tehetsége a legjobb minőségű gumikesztyűk gyártásában – minden országnak van valami oka örülni. És most egy új, érdekes kis térképen gombostűk jelzik, hogy miben rejlenek az országok erősségei. Pápua Új-Guinea kulturális sokszínűségén át Argentína lóhúsáig, David McCandless adat-újságíró, és információs designer összegyűjtötte, hogy melyik nemzet miben a legjobb, az interneten talált statisztikák alapján.

Az „International Number Ones” térkép megmutatja, hogy Izrael a legjobb az orvosi kutatásokban, miközben Paraguay nyer pozitivitás terén; Marokkó a legjobb hely ha argán olajt szeretnénk, míg Ruandában – meglepő módón – a legmagasabb a női parlamenti képviselők aránya. Csádban étkeznek a legegészségesebben, Belgium vezet a készpénz nélküli fizetés terén.

Az Egyesült Arab Emírségekben a legmagasabb a 100 nőre jutó férfiak aránya, Lettországban pedig a nők aránya a legnagyobb. McCandless szerint 3 hétig tartott minden adatot összegyűjteni, amihez cikkeket, óriási adatbankokat (ENSZ, Világbank, CIA stb.), és specifikus Google kereséseket használt. „Ahol több lehetséges opció is volt, ott a legérdekesebbet vagy a legszórakoztatóbbat igyekeztünk választani” – tette hozzá. Az adatok szerint Nigériában vannak a legjobb Scrabble-játékosok, és Olaszországé a legjobb kivi, miközben Brazíliából származik a legjobb minőségű cukor, és Panamában a legjobb nyugdíjasnak lenni.

De nem csak az ünneplésről szól a dolog. Színkódokat használva feketével jelölik az olyan országokat, ahol nem feltétlenül pozitív dologban a „legjobbak.” Az USA-ban küldik a legtöbb spam e-mailt, Jemenben pedig a legkirívóbb a nemek közti egyenlőtlenség. Ausztráliában a legmagasabb az adatokkal való visszaélés, és Hondurasban – talán a legmorbidabb adatként – a legtöbb a gyilkosság. Szaúd-Arábia importálja a legtöbb fegyvert, és Irakban a legnagyobb az olajból származó bevétel.

international-number-ones

Kicsit felemelőbb statisztikaként, Spanyolországban a legelfogadóbbak az LGBT közösség tagjaival, és – talán meglepő módon – Kolumbiában a legboldogabbak az emberek. Környezetvédelmi szempontból Dánia a világelső a szélenergiában, Jordánia pedig érdemel egy kis tiszteletet, mivel itt fogadják be a legtöbb menekültet.

Szingapúrban a legegészségesebbek az emberek, miközben a legjobb nemzeti konyha – talán az egyik legfontosabb cím – a japánoké. McCandless kiemelte, hogy volt néhány furcsaság is a keresések során – például Bolíviában a legkiemelkedőbb a brazil dió. „Az is nagyszerű, hogy sok afrikai ország, például Uganda, Ruanda vagy Zambia kiemelkedő a vállalkozások, és a női parlamenti képviselők arányának terén.” És hogy a minket leginkább érintő országokról is szó essen: Angliában van a legtöbb milliárdos, és Magyarországról kerül ki a legtöbb és legjobb pornósztár – hogy ez pozitív, vagy negatív „leg”, azt mindenki döntse el maga.  Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után