Meztelen biciklisek százai fogják megbénítani London központját ezen a hétvégén, akik az autós kultúra és az olajfüggőség ellen fognak tiltakozni.

nakedbikeride5A

A biciklisek teljesen meztelenül fognak végigbringázni London olyan főbb nevezetességei mellett, mint a Big Ben, Piccadilly Circus.

A főváros hat pontjáról fognak kiindulni a bátor ruhátlan kerékpárosok, akik egy kilenc mérföldes út megtétele után Wellington Archnál fognak találkozni, a Hyde Park Cornernél délután 5 óra körül.

150695287.77KnTl9S

Az esemény 2004 óta minden évben megrendezésre kerül Londonban. A szervezők elmondása szerint, a demonstráció célja az, hogy rámutasson arra, mennyire sebezhetőek a biciklisek az utakon, egyúttal pedig, az autó függőség ellen is tiltakozik.

Az előző években színesre festett testű biciklisek csapatai vonták magukra a tekinteteket, amint a városban pedáloztak.

nakedbikeride1

A szervezők az idei demonstrációra vonatkozó tanácsokat a nemzetközi események honlapján tették közzé, ahol arra figyelmeztették a résztvevőket, hogy közvetlenül a tiltakozás kezdete előtt öltözzenek csak le, mert nem szeretnék megrontani a jó kapcsolatukat a hatóságokkal.

Ezen kívül, azt javasolták, hogy vigyék magukkal a ruháikat a biciklizés során, nehogy esetleg, az azokat őrző barátok megunják a várakozást és hazamenjenek a résztvevő cuccaival, vagy bármi más megakadályozhassa azt, hogy a tiltakozás végeztével mindenki felöltözhessen.

ad137853797mandatory-credit

A biciklis demonstráció kiindulási pontjai:

Hyde Park: 14:30 – gyülekezés; 15:00 – indulás: North Carriage Drive

Regents Park: 14:30 – gyülekezés; 15:00 – indulás: Cumberland Green

Kings Cross: 14:30 – gyülekezés; 15:00 – indulás: Granary Square

Clapham Junction: 14:30 – gyülekezés; 14:45 – indulás: Grant Road

West Norwood: 12:00 – gyülekezés; 14:30 – indulás: Knights Hill

Tower Hill: 14:30 – gyülekezés; 15:00 – indulás: Tower Hill

Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára