Szerda este óta London gyakorlatilag teljesen megbénult a 24 órás metrósztrájk következtében. A munkába igyekvő emberek idegrendszere igencsak próbára van téve, alig lehet haladni, a buszok és az utak pukkadásig teltek.

article-2552044-1B36488D00000578-145_964x637

A londoni metró alkalmazottainak munkabeszüntetése az éjszakai metró bevezetése körül kialakult vita következménye. Már szerda este látszott, hogy komoly lesz a baj, de aki a csütörtöki reggeli és délutáni tömegközlekedést túléli, az igazi hős. Az egész város beállt már kora reggel. A buszokon levegőt alig lehet venni, ráadásul rengeteg a gépkocsi és a taxi is az utakon, így a forgalmi dugók gyakorlatilag egy nagy kaotikus masszává sűrűsödtek.

A TfL 200 extra buszt állított hadrendbe, azt remélve, hogy ettől jobb lesz, de kíváncsian várjuk a visszajelzéseket, hogy használt-e. A sztrájk egyébként egészen este 21:30-ig fog tartani, amihez összesen csaknem 20,000 alkalmazott csatlakozott. Aki teheti, az pattanjon biciklire, mert ilyen körülmények közt az garantáltan gyorsítja a hazajutást.

TubeChaos

A belváros, az Oxford street és a Regent street környéke, ami amúgy is mindig tömve van csak és kizárólag erős idegzetűeknek ajánlott. Már tegnap délután 4 és 6 óra közt elképesztően nagy volt a tömeg, ma ez a helyzet csak még rosszabb lesz.

london-underground-strikes-affect-workers-journeys1

Akinek a hatalmas dugóban merész gondolatai támadnak a hazajutás alternatíváit illetően, vagy csak végső elkeseredésében már bármit bevállal, csak ne kelljen a „hónaljerdőben” érlelődnie, annak itt egy táblázat, amivel kiszámolhatja, hogy honnan hová mennyi idő gyalog eljutni Londonban. Ha jobban megnézitek, elég sok megálló van, amik közt nem is olyan vészes a távolság. Kitartás emberek, és városnézésre fel!

A térkép a bátor gyalogosoknak:

Tubewalkingmap

train3-454242

Azt azért jobb, ha tudjátok, hogy ma azért szív mindenki ekkorát, mert a metró alkalmazottai, akik amúgy évi 25-40 ezer fontot is megkeresnek, nem fogadták el a vezetőség utolsó béremelési ajánlatát, ami átlag 2%-os emelést jelentett volna mindenkinek erre az évre, és még £2,000-ot azoknak a sofőröknek, akik az éjszakai metrókon is dolgoznak majd.

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-33456830