A megélhetés költségei jelenleg emelkedő tendenciát mutatnak Nagy-Britanniában országszerte. Ezt tudjuk a hírekből és érezzük a pénztárcánk súlyán is egyaránt. Na de hogyan is teljesítünk vajon az átlaghoz viszonyítva?

money_2044130b

A brit statisztikai hivatal (ONS) összehasonlította a 2013-as és 14-es adatokat, melyekből egyértelműen kiderül, hogy a vállunkat nyomó teher egyre nagyobb.

Egy család átlagosan heti £517.30-ot költött tavaly, ami £16-tal több, mint két évvel korábban. Azonban az is igaz, hogy £22.5-tal kevesebbet költünk heti átlagban, mint 2006-ban.

A legnagyobb kiadások – lakás, üzemanyag, energia

Kiadásainknak több, mint 50%-át négy dolog emészti fel, ezek pedig nem más, mint a lakhatás, élelmiszer, az utazás és üzemanyag, valamint a kikapcsolódás. Egy átlagos brit háztartás az alábbi összegeket költi hetente fejenként a legfontosabb dolgokra:

  • Lakás és energiafelhasználás: £74.4 / hét
  • Utazás és üzemanyag: £70.4 / hét (ennek egyharmada megy el átlagosan üzemanyagra)
  • Élelmiszer: £58.8 / hét
  • Kikapcsolódás, szórakozás: £63.10 / hét

A legtöbbet háztartásonként, nagy meglepetésre nem a Londonban lakók költik heti átlagban, hanem az ország dél-keleti szekciója, akik £585.40-nel állnak a lista élén. Szorosan, mindössze £6-tal lemaradva mögöttük, jön London. A legalacsonyabb heti kiadást észak-keleten produkálják a britek, ahol mindössze £424.60-at költenek. A legtakarékosabb környékek közé sorolható még Wales és Yorkshire környéke is.

A dél-keleten, és Észak-Írországban lakók költenek a legtöbbet ételre, több mint £63-ot hetente. Ez £6-tal több az országos átlagnál és £14-tal több, mint amennyit a Yorkshire környékén lakók falatoznak el egy héten. Ruházkodásra országos szinten, átlagosan £22.60-ot költenek a brit családok.

Kíváncsian várjuk a kommenteket, hogy ki mennyit költ az átlaghoz képest!

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: https://blog.moneyadviceservice.org.uk/how-does-your-household-spend-compare-to-the-uk-average?utm_source=d-outb&utm_medium=disp&utm_term=ntwk&utm_content=d-budget-planner_top-performing_desktop&utm_campaign=d-outbrain