Csaknem két millió főre rúg azok száma az Egyesült Királyságban, akik nem rendelkeznek bankszámlával, részben kirekesztődve ezáltal a pénzügyi világ mindennapjaiból. Ezért leírtuk azt is, hogyan nyithat valaki bankszámlát jelenleg Nagy-Britanniában.

bankszámla nyitás Angliában

Az FIC számításai szerint azok, akiknek nincs bankszámlájuk, éves szinten nagyjából £1,300 extraköltséggel néznek szembe, és emellett számos szolgáltatásban nem részesülhetnek. Egy nemrégiben készült statisztika szerint a jelenleg bankszámla nélkül lévő lakosság kétharmada korábban már rendelkezett valamilyen számlával.

Sokan közülük azonban adósság problémákba keveredtek, és rossz tapasztalatuk volt a bankokkal kapcsolatban, és a számlájukat megszüntették.

A kutatás arra is rávilágított, hogy nagyon sok embernek nincs elég megtakarítása egy esetleges pénzügyi krízis átvészeléséhez. A brit háztartásoknak kevesebb, mint a fele rendelkezik csak megtakarítással. Sőt, 13 millióan vannak az országban olyanok, akik megtakarítása egy hónapig sem lenne elegendő kiegészítés, ha fizetésük mindössze 25%-kal is csökkenne.

A magas, néha uzsorakamatra kapott kölcsönök, és az illegális hitelezők az utóbbi évek során gomba módra szaporodnak.

„Az a célunk, hogy a jövőben mindenki egészséges pénzügyi kilátásokkal rendelkezzen Nagy-Britanniában. Ez alatt azt értem, hogy minden felnőtt csatlakoztatva van a bankrendszerhez, ha szükséges, tud megfelelő mennyiségű kölcsönt felvenni, rendelkezik megtakarítással, és megfelelő feltételekkel tud biztosításokat kötni.” – nyilatkozta Sir Sherard Cowper-Coles, a tanulmányt készítő bizottság vezetőségének tagja.

Bankszámla nyitása Angliában

CalculatorBankStatements_Chemistry_Getty

Szükséges dokumentumok:

  • személyi igazolvány, vagy útlevél (ID)
  • lakcímet igazoló dokumentum (proof of address) – bármilyen közműszámla, bankszámla kivonat, vagy angol jogsi
  • munkahely igazolás (proof of emplyment) – igazolás a munkáltatód által, hogy dolgozol (neveddel és címeddel), amit a szigorítások miatt az utóbbi időben egyre több helyen kérnek

Ha nincs lakcím igazolásod, a tapasztalat az, hogy az ügyintéző jóindulatára (vagy inkább rosszindulatára) vagy bízva. Érdemes sok bankot végigpróbálni.

Lakcímet igazoló dokumentum helyett az alábbiakkal próbálkozhatsz:

  • NI (National Insurance) szám, dokumentum
  • Személyes referencia – egy személy, aki ismer téged régóta, a banknál van számlája és kezességet vállal érted
  • Otthoni bankszámla kivonat itteni vagy otthoni címmel

A felsorolt dokumentumok nem jelentenek 100%-os esélyt a sikerre, de sokan eredményt értek már el vele.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://m.bbc.co.uk/news/business-31830117