Nagy-Britanniában a szélessávú internet nem a legmagasabb szinten teljesít, ám a 29,45 Mb/s-os átlagos letöltési sebességével még így is megelőzi a világ országainak jelentős részét. Világszinten az átlag 22,1 Mb/s.

o-FASTEST-SLOWEST-INTERNET-SPEEDS-WORLD-CANADA-facebook

A világon a leggyorsabb net Szingapúrban van, ahol átlag 104.25 Mb/s sebességgel hasít a világháló. Hasonló eredménnyel büszkélkedhet Hong kong is, a maga 96,38 Mb/s-os sebességével. A képzeletbeli vonalzó másik végén Benin áll, ahol mindössze 1,08 Mb/s-ot mértek.

Európában, nem kis meglepetésre a leggyorsabb internettel rendelkező ország Románia, ahol 59,96 Mb/s-os átlagot mértek.

25946-11eqrd6
Hol mennyire gyors a net Európában

Nagy-Britanniában az internet szolgáltatás ára 58%-ot esett az elmúlt öt év folyamán, köszönhetően a nagyobb piaci versenynek, és a szolgáltatás csökkenő költségeinek. Sajnos a vonal bérlésének ára ezzel szemben olyan mértékben megemelkedett, hogy szinte nyomát sem érezzük az árak csökkenésének.

2009-ben £9.05 volt a havi internet csomagunk, és £11.14-be került a vonal bérlése. Ezzel szemben mára az internet szolgáltatásért mindössze £3.76-ot fizetünk, cserébe a vonal bérlése megugrott £16.61-re. Jól látható, hogy szinte semmivel nem járunk jobban.

We-Are-Social-Global-Digital-Stats-2014-08
Általános adatok az internetezőkről világszinten

A költségeket úgy tudjuk csökkenteni, ha előre, egy összegben fizetünk, mivel ezesetben a BT és a TalkTalk is ad engedményt az eredeti árból.

Slide047
Mennyit ülünk a gép előtt, vagy nyomkodjuk telefonunkat napi szinten

A lefedettség egyébként jó az országban, a probléma inkább a hálózat túlterheltségével van a sűrűbben lakott részeken. Ahol sokan laknak például egy helyen, ott egy átlagos csomag sávszélessége nem elegendő annyi készülék számára, tekintve, hogy manapság mindenkinek van legalább egy laptopja és egy okostelefonja.

Kinek milyen tapasztalatai vannak a brit internet szolgáltatással?

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://i100.independent.co.uk/article/the-countries-with-the-fastest-and-slowest-broadband-speeds–xkVDP4-ajl