Mennyibe is kerül ma szobát bérelni Londonban 1

A londoni lakásbérleti árak 1%-kal csökkentek a SpareRoom.co.uk riportja szerint. A kutatás kimutatja, hogy átlagos lakbér egy londoni lakásért 2015 utolsó negyedévében 755 font volt havonta – ez az ár egy évvel később, 2016 utolsó 3 hónapjában már egy átlagos 748 fontra csökkent. Azoknak a lakásoknak csökkent leginkább az ára, amelyek az EC irányítószám körzetében találhatóak, ott 5%-os volt a változás.

2fb6e79e00000578-0-image-a-2_1451640638613

A legolcsóbb területek a riport szerint London északkeleti és délkeleti részén találhatóak. Abbey Woodon (SE2) átlagosan havi 541 font a lakbér, míg Upper Edmontonban (N18) 530. „London egyike a három városnak, amelyben lakbér-csökkenés volt tapasztalható az elmúlt 12 hónapban.” – állítja a SpareRoom.

Legolcsóbb és legdrágább környékek:

vs

De a lakásbérlési piac még mindig nem csupa móka és kacagás. Például annak ellenére, hogy az EC területén volt a legnagyobb csökkenés, még mindig ez a legdrágább kerület Londonban. Southgate és Dulwich – mindkét rész jóval kívül esik a belvároson – a leggyorsabban emelkedő árú területek, 8%-os növekedéssel. Chelsea területén 12%-os emelkedés volt tapasztalható, és a St. Paul’s irányítószámmal rendelkező részen 40%-os növekedés volt – bár most komolyan, ki él ott London polgármesterén kívül?

Legnagyobb árnövekedés:

rise

Átlagos szobaárak London egyes területi egységein:

drop

Emellett nem is mindenki ért egyet a SpareRoom riportjával. Egy szintén 2017-es kimutatása az ONS-nek azt állítja, 2015 januárja és 2016 decembere között Londonban 2.4%-kal emelkedtek a lakások bérleti árai.

Árak környékekre lebontva:

heat

Az ország többi részén is inkább az árak emelkedése a jellemző, a leggyorsabban dráguló terület például Skócia volt 2016 elejéig. Mivel a lakások vásárlása egyre megfizethetetlenebb – különösen Londonban, ahol jóval gyorsabban drágulnak a lakások árai, mint máshol -, egyre többen fordulnak a bérlés felé, ez pedig azt eredményezi, hogy ezen a piacon is nőnek a díjak. London itt is rosszabbul jár, mivel a lakbér sok helyen akár a duplája annak, ami az ország többi részén található. Például London belső területein 2015-ben egy havi bérleti díj 1560 font volt, míg ez az ország többi részén (London legkülsőbb kerületeit beleértve) 749 font körül volt, így ez az eddigi évek legnagyobb különbsége a két terület árai között.   Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után