Az £1-os érméinket hamarosan nem lesz kötelező elfogadni a boltokban 1

A gyűjtögetőknek és a gyerekeknek el kell kezdeniük elkölteni az egyfontos érméiket, lehetőleg minél hamarabb. Az érme új designját óriási hírveréssel jelentették be, és 37 nap múlva hivatalosan is megérkezik. Szóval, hamarosan, ha szerencsés napod van, és találsz egy egyfontost a fotel mögött, senkinek nem lesz már kötelessége elfogadni.

pound-coinsedit

Az új, 12 oldalú érméket azért vezetik be, hogy küzdjenek az egyre nagyobb mennyiségben forgalomban lévő hamis egyfontosok ellen – állítólag már minden harmincadik érme hamis. Március 28-án érkezik majd az újfajta pénz, és lesz egy átmeneti periódus, amikor mindkét design elfogadható lesz, a klasszikus kerek, és a 12 oldalú is. Azonban a Bank of England meghatározta, hogy október 16-a után már senki sem lesz köteles elfogadni a kerek érméket, és visszajáróként se lehet majd adni. Azok a vásárlók, akiken mégis rajtamarad néhány régi egyfontos, be kellene, hogy cseréljék őket. Egyes bankok azt mondták, el fogják fogadni a kerek érméket, de csak október 15-ig, és csak a saját ügyfeleiktől.

Martin Lewis, pénz-megtakarítási szakértő pénteken ragadta meg az alkalmat a rádióban, hogy figyelmeztesse a spórolókat. „Mindenki, akinek malacperselye van, vagy apróval teli üvege, fordítsa szépen fel őket, és rázogassa addig, amíg az összes régi egyfontos ki nem esik. Ugyanis október 15 után mát nem számít majd hivatalos fizetőeszköznek, és elkölthetetlen lesz.” A weboldalán, a MoneySavingExpert-en hozzátette: „Igaz, még addig van pár hónap, de jobb most megtenni, mivel könnyű félretenni a pénzt a malacperselybe, aztán elfeledkezni róla. Ráadásul elcipelni egy nagy zacskó aprót cserére a bankba nagyon macerás – főleg ha nincs is éppen fiók a közelben. Szóval megéri inkább elkölteni most.”

ad_235602631

Az új érme kétféle fémből készült, és lesznek titkos biztonsági tulajdonságai is. Hasonlóan próbálnak majd eljárni az új, műanyagból készült, 10 fontossal is, amelyet szeptemberben vezetnek be, a régi ötfontos lecserélése után. Az új ötfontos bankjegyet már forgalomba hozták, és a régi verziót, amelyek Elizabeth Fry látható, májusban véglegesen kivonják a forgalomból. A Bank of England azt mondta, hogy „Ha még 2017 májusa után is lesz Önnél papír 5 fontos, azt beválthatja majd a bankunknál. De addig is, próbálja meg elkölteni őket, amennyire csak lehetséges.”     Forrás    Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után