Egy átlagos otthon ára 2030-ra a 400 millió Forintot (1 millió font) is meghaladja majd Londonban, ha ilyen ütemben emelkednek tovább az árak, derült ki egy nemrégiben készített elemzésből.

emoov-map-2

Kensington és Chelsea lesznek majd továbbra is a lista élén, ugyanis jelenleg is ez a környék a brit főváros legdrágább negyede. Az elemzés szerint itt jelenleg 1.9 millió font az átlagos ingatlan ár, ami 2030-ra eléri majd a 3.4 millió fontot, ami több, mint 1.3 MILLIÁRD forint.

Hogy a lista másik végére is vessünk egy pillantást, és hogy mik a kilátások, London egyik legolcsóbb környékén Barking és Dagenham területén £210,000-ról £450,000-ra emelkedhetnek az átlagos házárak, ami a jelenlegi értéknek több, mint duplája. Az elemzést végző eMoov nevű ingatlanügynökség sorra vette a főváros egyes területeit, és megnézte mik az átlagos ingatlanárak, továbbá azt, hogy az elmúlt 15 év során hogyan alakultak azok, majd ez alapján, hasonló tendenciájú növekedéssel előre vetítették, hogy mi várható 2030-ra.

Az eredmény rémisztő. Tulajdonképpen azt mutatja meg, mi fog történni az árakkal, ha a kormány nem tesz valamit, hogy az elképesztő sebességű árnövekedésnek gátat szabjon.

„Az hogy saját házat vegyünk Londonban, mára csak egy szép álom a lakosság túlnyomó többsége számára. Ha azonban ezt az elemzést megtekintjük, szembesülünk vele, hogy ez a helyzet csak romlani fog, és azoknak sem kecsegtet túl sok jóval, akik azt tervezik, hogy a jövőben szeretnének itt ingatlanhoz jutni. Sajnos a nagy kereslet, az alacsony kínálat és a könnyen szerezhető hitel egyenes út az árak szupergyors emelkedéséhez, ami a legtöbb saját otthonnal nem rendelkező ember számára rémálom.” – magyarázta Russell Quirk, az eMoov vezére.

A kutatás eredménye szerint 2030-ra az ingatlanok átlagos ára London 32 városnegyedéből 14-ben is 1 millió font fölé fog emelkedni. Csak Croydon, Bexley, Newham és Barking és Dagenham területeken lenne £600,000 alatt az átlagos ár.

Hogy legyen némi viszonyítási alapunk, ne csak a fővárost nézzük meg, hanem az ország többi részét is. Így állnak majd az átlagos ingatlan árak Nagy-Britannia többi területén:

  • Anglia – £457,433
  • Skócia – £297,222
  • Wales – £307,713

Forrás: www.independent.co.uk

Ugrás a HuNglia főoldalára