Út közben gyulladt ki és változott egy nagy „lángoló dobozzá” egy busz Nottingham városában, és a buszvezető gyors és higgadt reakciójának köszönhető, hogy nem lett tragédia.

busz nottingham kigyulladt

Nagyjából 20 ember utazhatott a buszon, amikor az váratlanul lángra kapott menet közben a közép-angliai Nottingham városában. A szemtanúk egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy hatalmas lángok csaptak fel a járműből, és egy hatalmas dörrenés volt hallható.

Az eset a Farnborough Road-on történt este nem sokkal fél hat előtt. A Nottingham City Transport szóvivője azt nyilatkozta az eset kapcsán, hogy a baleset oka egyelőre ismeretlen, de azonnal nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, mi okozta a tüzet.

14403958

A buszsofőrt elismerés illeti meg, amiért egy ilyen vészhelyzetben ilyen gyorsan reagált, és kimenekítette az utasokat a járműből, mielőtt az egy nagy tűzgolyóvá vált. Ilyen szituációban akár néhány másodperces késlekedés vagy határozatlanság is emberéleteket követelhet.

„A buszvezető mindenkit gyorsan kiterelt a járműből. A gyorsaságával megmentette az életüket. Mi csak futottunk, ahogy bírtunk. Rettenetesen féltem. Csak arra tudtam gondolni, mi lesz, ha felrobban az egész. Ott volt velem a kisbabám, aki még csak 6 hónapos. Nagyon, nagyon ijesztő volt!” – mesélte Charlotte Betts, aki a környéken lakik és épp a közelben sétált, amikor az eset történt.

_89822757_bus1

Az egyik közeli szupermarket biztonsági őre azt mondta, hogy nagyon gyorsan lángra kapott az egész jármű, és őriási szerencse, hogy az utasok időben le tudtak rohanni róla, mert, ha valaki fent ragadt volna, annak nem sok esélye lett volna. „Mindenki szaladt amerre látott” – mesélte.

A Nottingham City Transport egyik embere azt mondta, hogy nem kell félnünk, mert az ilyen esetek rendkívül ritkán fordulnak elő. Forrás: http://www.bbc.co.uk

[fblike]

További hírek, érdekességek