Megszökött egy fekete párduc Nagy-Britannia északi részén: a környéken lakók legyenek nagyon óvatosak 1

A helyi rendőrség figyelmeztette a környéken lakókat, hogy legyenek óvatosak, ugyanis többen is jelentették, hogy egy fekete párducot láttak a környéken ólálkodni egy skóciai kisváros mellett.

Megszökött egy fekete párduc Nagy-Britannia északi részén: a környéken lakók legyenek nagyon óvatosak 3

A nagymacskát a hírek szerint a reggeli órákban, valamikor 9 előtt nem sokkal vették észre először, egy olyan környéken, ahol nagyon sokan szoktak kutyát sétáltatni, Kelet-Ayrshire környékén. A rendőrség felhívta mindenki figyelmét, hogy meg se próbáljanak az állat közelébe merészkedni.

Egy rendőrségi helikoptert is a helyszínre rendeltek, ami segít az állat felkutatásában. A helikopter mellett egy szakértőt is a helyszínre rendeltek péntek délelőtt folyamán, aki segíthet az állat azonosításában és elfogásában egyaránt.

Az állatot a B730-as mellett látták Drongan és Coalhall nevű telepüésektől nem messze.

Megszökött egy fekete párduc Nagy-Britannia északi részén: a környéken lakók legyenek nagyon óvatosak 4

Egy Alan Green nevű kisvállalkozó műhelye pont azokra mezős területre néz, ahol többen is jelezték, hogy látták a nagymacskát a reggeli órákban.

„Én személy szerint nem láttam, de akik mesélték, hogy igen, azok arról számoltak be, hogy gyakorlatilag a műhelyem mögötti mező részen mászkált. Utána nem sokkal láttam is egy rendőrségi helikoptert körözni fölöttünk.” – mesélte Mr. Green.

A helyi rendőrség azt nyilatkozta, hogy jelenleg is próbálják felkutatni az állatot, akik pedig a környéken szokták sétáltatni a kutyájukat, azoktól azt kérték, hogy ha tehetik, amíg az ügy le nem zárul, kerüljék a környéket.”

Hiába azonban a helikopter és a szakember, a párducot egyelőre még nem sikerült megtalálni.                      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás