Megszavazták, kötelező lesz a Covid oltás az összes egészségügyi dolgozónak Angliában 1

A brit parlamentben a képviselők megszavazták, hogy kötelezővé tegyék az NHS dolgozók és a szociális ellátó személyzet számára a koronavírus elleni védőoltást. 385-100 arányban szavazták meg a szabályozást, amely 2022 áprilisáig ad arra időt, hogy minden érintett munkavállaló beadassa az oltásokat.

Megszavazták, kötelező lesz a Covid oltás az összes egészségügyi dolgozónak Angliában 3

A rendeletet tehát 285 fős többséggel fogadták el, és összesen 61 konzervatív és 22 munkáspárti képviselő szavazott az intézkedés ellen. A szavazás egyike volt azon számos Coviddal kapcsolatos törvénymódosítási javaslatnak, amelyeket a parlamenti képviselők tegnap este jóváhagytak az alsóházban.

A kormány korábban ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy az Egyesült Királyságban élőknek legyen meg a joguk, hogy dönthessenek arról, hogy beadatják-e a védőoltást vagy sem, Boris Johnson miniszterelnök pedig többször is kijelentette, hogy az oltások nem lesznek kötelezőek a szigetországban. A múlt hónapban azonban Sajid Javid egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az NHS-ben dolgozó és a gondozói feladatokat ellátó alkalmazottak védőoltását kötelezővé akarják tenni, az egészségügyi és szociális ellátás területén dolgozókra nehezedő „egyedülálló felelősségére” hivatkozva.

Javid azt mondta az alsóházban, hogy csak azok képeznek majd kivételt és kapnak mentességet a kötelező oltás alól, akik nem kerülnek közvetlen kapcsolatba a betegekkel, vagy akik egészségügyi szempontok miatt mentességet élveznek. A döntés mindazokra az egészségügyi és tágabb szociális ellátási területekre vonatkozik, amelyeket a Care Quality Commission (CQC) szabályoz.

Az angliai gondozó otthonok dolgozóinak korábban azt mondták, hogy november 11-ig teljesen be kell oltaniuk magukat. A lépés következtében megemelkedett az oltatlan dolgozók száma, akik gyorsan beadatták az oltást, de több ezren viszont elhagyták az ágazatot és máshol kerestek munkát. A szabályok változását követő első hét napról közzétett statisztikai adatok szerint már ennyi idő alatt 3743 fővel kevesebben dolgoztak akkor a gondozási szektorban.

A mostani, áprilisi határidő minden bizonnyal azért lett így megállapítva, hogy idén télen ne pont a legrosszabbkor alakuljon ki hatalmas munkaerőhiány az NHS berkein belül.

A képviselők kedd este egy sor új koronavírussal kapcsolatos szabályváltozást fogadtak el az Omicron variáns elleni küzdelem hatékonyabbá tétele érdekében:

  • Megszavazták az úgynevezett Covid tanúsítványokat, amelyek megkövetelik az emberektől az oltás igazolását vagy a negatív tesztet ahhoz, hogy beléphessenek az éjszakai szórakozóhelyekre és a nagyobb rendezvények helyszínére.
  • Megszavazták, hogy még több helyen kelljen maszkot viselni, az eddigi helyeken túl most már a múzeumokban és galériákban is kell majd.
  • Illetve megszavazták, hogy azok a beoltott emberek, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek egy fertőzöttel, azok karantén helyett minden nap teszteljenek, és csak akkor menjenek karanténba, ha kiderül, hogy ők is megfertőződtek.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után