A napokban megnyílt Anglia legnagyobb, magyar termékeket forgalmazó webáruháza, a hufo égisze alatt. A hufo csapata már évek óta szállít Angliába magyar élelmiszert. Elsődleges céljuk, hogy a kint élő magyarok honvágyát és egyben étvágyát segítsék csökkenteni a magyar termékek, megszokott hazai ízek Angliába hozatalával.

A tulajdonos ötletgazdákat kérdeztük a hufo titkairól:

Meséljetek egy kicsit a kezdetekről, hogy jutottatok el idáig?

Több éves kintlét után éreztük az otthoni ízek hiányát, ekkor jött az ötlet, hogy magyar termékekkel kellene ellátni az angol piacot. 2013-ban alakult a cégünk, ebben az évben 1 kamionnyi árut szállítottunk az Egyesült Királyságba. 2014-ben már nagyobb tételben kezdtünk el szállítani. Büszkék vagyunk arra, hogy ez a szám 2016-ra 25 kamionra nőtt. A kezdeti időszakban partnereinken keresztül boltokba szállítottunk, a termékkínálatunk különböző mértékben volt elérhető közel 150 hufo ponton. Ezek voltak a kezdetek. Ezek a számok és a folyamatos kereslet bővülése hozta magával, hogy 2017 nyarára megnyissuk saját webáruházunkat.

A magyarok mellett van más célcsoportotok?

A fogyasztóink főként az Angliában élő magyarok. Mellettük szeretnénk megismertetni a magyar termékeket olyan külföldi vásárlókkal is, akik szívesen kipró­bálják az egyedi, új és izgalmas ízeket, nyitottak más konyhák ízvilá­gára is.

Mi alapján válogattátok össze a termékpalettát?

Termékeink kizárólag olyan minőségi magyar beszállítóktól származnak, akiknek fon­tos érték a vásárló, gondolkodásuk középpontjában a minőség áll.

A legnagyobb és leghíresebb magyar gyártókkal dolgozunk együtt, akik szavatolják az európai színvonalú minőséget termékeiknek. A termékkínálatunkat velük szorosan együttműködve az angol piaci igényeknek megfelelően alakítjuk. Kapcsolatban állunk több mint 15 gyártóval és kínálatunkban, potenciálisan több mint 800 egyedi termék található meg. De nem állunk meg, a termékkínálatunkat folyamatosan bővítjük a vásárlói igényeknek megfelelően.

Mitől különleges a webáruházatok?

A webáruházunk megtervezésekor nagyon sok energiát fordítottunk arra, hogy számtalan előnyt nyújtsunk a meglévő és leendő vásárlóinknak. Egyedülálló módon Angliában hűtve csomagolva szállítjuk a hűtést igénylő termékeket, ezt a csomagolást az FSA (FOOD STANDARD AGENCY) hagyta jóvá, ami szavatolja a fogyasztói biztonságot.

Anglia teljes területére szállítotok?

Mondhatjuk, hogy szinte igen.

A szállításhoz a DPD FOOD SERVICE szolgáltatását vesszük igénybe, ezért Angliában, Skóciában, Walesben is elérhető a 2 munkanapon belüli kiszállítás.

Személyesen hol találkozhatunk a termékeitekkel?

Szeretettel várunk mindenkit a Crawley-ban található raktárunkba, ahol a termékek személyes átvételére is lehetőség van, hétköznaponként 9 és 18 óra között, szombaton 10 és 14 óra között.

Mi a tervetek a jövőre nézve? A termékkínálat fog bővülni?

Terveink között szerepel a folyamatos termékkínálat bővítés. Úgy gondoljuk, hogy a magyar termékek Angliában 2-3 éves lemaradásban vannak a hasonló lengyel és román termékekkel szemben. Célunk a magyar termékeket megismertetni és megszerettetni az angol piaccal és minél több helyen elérhetővé tenni azt a vásárlók számára.

Azt mondtátok, hogy készültök meglepetéssel az olvasóinknak. Mi ez pontosan?

Ez így igaz!  Aki vette a fáradságot, hogy elolvassa a rólunk szóló cikket, annak szeretnénk meghálálni, hogy kíváncsi volt ránk, és felajánlunk 5% kedvezményt a www.hufo.co.uk oldalunkon történő egyszeri vásárlásából. A kedvezményt vásárláskor a HUNGET5 kuponkóddal lehet beváltani. Reméljük, hogy sokan élni fognak vele!