Meghalt egy kisbaba, miután egy ápolónő megmérgezte Közép-Angliában 1

Letartóztattak egy nővért Angliában, akit azzal gyanúsítanak, hogy „mérget adott be” egy kisgyermeknek aki ezt követően életét vesztette.

Meghalt egy kisbaba, miután egy ápolónő megmérgezte Közép-Angliában 3

A 27 éves személyt néhány órával a tragédia után tartóztatták le a birminghami gyermekkórházban, a csütörtöki nap folyamán. A feltételezett elkövetőt ezt követően azonnal fel is függesztették, miután a nyomozók őrizetbe vették, mert állítólag szándékosan tette, amit tett.

Egy forrás azt mondta a The Sun nevű napilapnak, hogy a letartóztatás híre valósággal sokkolt minden alkalmazottat a kórházban dolgozók közül.

A West Midlands-i rendőrség szóvivője az alábbiakat mondta az incidens kapcsán: „Nemrégiben letartóztattunk egy 27 éves nőt egy csecsemő halálával kapcsolatban. A gyermek sajnos csütörtökön a kórházban életét vesztette. A feltételezett elkövetőt csütörtök este tartóztatták le egy West Midlands környéki ingatlanban, és azzal gyanúsítják, hogy emberi élet kioltásának szándékával adta be a mérget.”

„A nyomozás és az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok eredményeinek megérkezéséig a nőt szabadon engedték. A gyermek családját speciálisan képzett szakemberek támogatják.”- tette hozzá.

A Birmingham Women’s and Children’s NHS Foundation Trust közleményében a következőket írta: „Miután egy csecsemő életét vesztette a Birminghami Gyermekkórház Gyermekintenzív Osztályán, felkértük a West Midlands-i rendőrséget, hogy vizsgálja ki az esetet, hogy mi történt pontosan, összhangban saját védelmi politikánkkal.”

„Az incidensben érintett munkatársat a tröszt felfüggesztette a gyermek hirtelen, váratlan halálával kapcsolatban indított eljárás megkezdését követően. Támogatjuk a csecsemő családját ezekben a felettébb gondterhes időkben, és kérjük, hogy mindenki tartsa tiszteletben a magánéleti nehézségeiket ebben a folyamatban.”

A West Midlands területén élő nő állítólag a rokonainál lakik, és miután tegnap felfüggesztették a kórházi állásából, a barátai elmondták, hogy mindig is „hihetetlenül közel” volt az anyjához, aki még mindig abban a városban él, ahol a gyanúsított felnőtt.

A rendőrség folytatja a nyomozást, a gyanúsított kollégáit pedig várhatóan a kórházban – ami az Egyesült Királyság egyik vezető gyermekgyógyászati központja – keresik majd meg a rendőrség emberei, hogy kikérdezzék őket. A West Midlands Police tegnap este azt nyilatkozta, hogy további fejlemények egyelőre nincsenek az ügyben, és a nyomozás egyelőre a kezdeti szakaszában van.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után