Meghalt egy férfi Nagy-Britanniában, miután 17 órát kellett várnia a mentőre, és még 13-at váratták a sürgősségin 1

Egy 87 éves férfi életét vesztette, feltételezhetően tüdőfertőzésben, miután 17 órát kellett várnia, mire kiért a mentő, majd további 13 órát a sürgősségin, azt követően, hogy eltörte a medencecsontját.

Meghalt egy férfi Nagy-Britanniában, miután 17 órát kellett várnia a mentőre, és még 13-at váratták a sürgősségin 3

William Owen, aki egyébként Alzheimer-kórban szenvedett, szorongott és érthetően nagyon feszült volt, mivel sürgős ellátásra szorult, miután elesett otthona előtt az észak-walesi Llandeilóban közölte a családja az incidenst követően. Miután azonban közölték vele, hogy négy-hat órát kell várnia a mentőautóra, Owent a szomszédjainak kellett becipelniük az otthonába. 17 órába telt, mire a várva várt segítség megérkezett.

Felesége, Miranda Owen (78) azt mondta, hogy annak reményében, hogy hátha akkor hamarabb kijönnek „folyamatosan” hívta a 999-et, de a mentő csak másnap reggel érkezett. Az Independent egyébként pont nemrégiben fedte fel, hogy az utóbbi időben 50 000 beteg – kb. minden nyolcadik – várt 12 órát a sürgősségin mire oda került a sor, hogy ellássák őket.

Owen fia, Ed Owen (48) azt mondta a The Independentnek, hogy apját összezavarta és elszomorította a „szörnyű” helyzet, de hozzátette, hogy még csak nem is a 17 órás várakozás volt a legrosszabb a szörnyű megpróbáltatások között.

Mivel a mentők folyamatosan kénytelenek várni arra, hogy a betegeket a sürgősségin elhelyezzék, Owen kénytelen volt még 13 órát várni a mentőautó hátsó részében, ahol mindössze 6 fokos hőmérséklet volt, mielőtt beengedték volna. Csak a carmartheni Glangwili kórházba mehetett be röntgenfelvétel készítésére, majd onnan visszavitték a mentőautóba – így tehát összesen 30 órát kellett várnia, mire elkezdtek foglalkozni vele.

Owen családja úgy véli, hogy az október 9-i esése utáni hosszan tartó hidegben való várakozása lehet a felelős a halálos tüdőfertőzésért, amelyet elkapott.

Meghalt egy férfi Nagy-Britanniában, miután 17 órát kellett várnia a mentőre, és még 13-at váratták a sürgősségin 4

„A mentőautóban még rosszabb volt a helyzet mint otthon. Ez egyáltalán nem volt jó élmény számára, fázott és nagyon zavart volt az Alzheimer-kór miatt. Otthon kicsit jobb volt, mert melegen tudtuk tartani és teát adtunk neki.”

Amikor Owent végül meglátták, közölték vele, hogy csaknem másfél órára onnan Cardiffban meg kell műteni, és át kell szállítani. Egy héttel később sikeres műtéten esett át, viszont az elkapott fertőzés ezt követően kezdett el gondokat okozni. „Nem akarok kritikus lenni azzal kapcsolatban, amilyen ellátást kapott. Miután ágya lett, és különösen Cardiffban, az ellátás kiváló volt. Mindent megpróbáltak, hogy kitalálják, mi történik, de akkor már sajnos túl késő volt.”

„Olyan, mintha az NHS egy bizonyos része teljesen összeomlott volna. Egyszerűen nevetséges a helyzet a hosszú várakozás miatt, mert nincsenek ágyak. Az orvos, aki a műtétet végezte, le volt döbbenve, mert örült, hogy milyen jól ment a műtét, és azt remélte, hogy sikertörténet lesz belőle – ideges volt.”

A műtét követően néhány napon belül Owen sajnos meghalt.

„Anyám teljesen összetört” – mondta Ed. „Nagyon hosszú házasság volt, így nehéz volt feldolgoznia hogy apám kilépett az életéből. Nem tudjuk, de valószínűnek tűnik, hogy a mentőautóban kaphatta el a fertőzést, amikor fázott és kényelmetlenül érezte magát.”

Az NHS jellemzően nem teszi közzé a betegek átlagos várakozási idejét a sürgősségi osztályokon Angliában. Az Independent viszont most elárulta, hogy a 12 óránál tovább várakozók száma a koronavírus-járvány kezdetekor mért heti 10 ezerről a múlt hónapban már heti 50 ezer főnél tartott. Ez csak egy újabb bizonyíték arra, hogy óriási a gond a brit egészségügyben, és akkor a sztrájkokról még nem is beszéltünk.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után