Megdöbbentő beismerés az egyik legnagyobb, brit Covid vakcinagyártótól – világszinten visszavonták a koronavirus elleni oltásukat 1

Az AstraZeneca visszavonja a Covid-19 elleni vakcináját világszerte, nemsokkal azután, hogy a gyógyszeróriás beismerte, hogy a készítmény nagyon ritka, de életveszélyes sérüléseket, szövődményeket okozhat.

Megdöbbentő beismerés az egyik legnagyobb, brit Covid vakcinagyártótól – világszinten visszavonták a koronavirus elleni oltásukat 3

A brit-svéd gyógyszergyártó visszavonta az EU piaci engedélyét a vakcinára. Az engedély a gyógyszer piacra dobását teszi lehetővé az EU tagállamaiban. A visszavonást az új koronavírus variánsok ellen rendelkezésre álló frissebb vakcinák “nagy számával” indokolta a cég. A vakcina visszavonására irányuló kérelmet március 5-én nyújtották be az EU-hoz, és május 7-én lépett hatályba.

“Mivel számos Covid-19 variáns elleni vakcina lett kifejlesztve, így a frissített vakcinákból túl sok áll rendelkezésre,” – mondta az AstraZeneca, hozzátéve, hogy ennek következtében csökkent a kereslet a Vaxzevria iránt, amelyet emiatt már nem gyártanak vagy szállítanak.

Az AstraZeneca nemrégiben beismerte, hogy a vakcinája, amelyet kezdetben Covishieldnek hívtak, néha olyan mellékhatásokat okozhat, mint például a vérrögök vagy az alacsony vérlemezkeszám, jelentette a The Telegraph. A beismerés azok után történt, hogy a céget beperelték az Egyesült Királyságban, hogy a vakcina haláleseteket és súlyos sérüléseket okozott, és körülbelül 50 áldozat és családjuk akart 100 millió font kártérítést behajtani.

“Az AZ vakcina nagyon ritka esetekben okozhat TTS-t. A kiváltó mechanizmus nem ismert,” – olvasható az AstraZeneca bírósági dokumentumaiban – számolt be a lap. A TTS a thrombosis with thrombocytopenia syndrome, amelyet vérrögök és alacsony vérlemezkeszám jellemez.

Az AstraZeneca vakcináját az Oxford Egyetemmel közösen fejlesztette ki, és az Indiai Szerológiai Intézet állította elő. Széles körben alkalmazták több mint 150 országban, beleértve Nagy-Britanniát és Indiát is. Néhány a járvány alatt végzett tanulmány kimutatta, hogy a vakcina 60-80 százalékos hatékonysággal véd a koronavírus ellen.

Azután azonban rájöttek, hogy egyeseknél potenciálisan halálos vérrögöket okozhat. Az AstraZeneca beismerése, miszerint a vakcina potenciálisan halálos lehet, ellentmondott 2023-ban tett állításának, miszerint “nem fogadják el, hogy a vakcinájuk okozza a TTS-t”.

2021 áprilisában a WHO is megerősítette, hogy a vakcina halálos mellékhatásokkal járhat. “Egy nagyon ritka mellékhatást, az ún. thrombosis with thrombocytopenia syndrome-t észleltek, ami szokatlan és súlyos vérrögképződési eseményt jelent alacsony vérlemezkeszám mellett az oltás beadását követően.”

Az AstraZeneca közleményben azt mondta: “Hihetetlenül büszkék vagyunk arra a szerepre, amit a Vaxzevria játszott a járvány megfékezésében. Független becslések szerint csak az első évben több mint 6,5 millió életet mentettünk meg, és több mint három milliárd adagot juttattunk el az emberekhez világszerte. Az erőfeszítéseinket világszerte elismerték a járvány legyőzésének az egyik kritikus elemeként.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után