Megbüntetik! Pénzbírságot kap a brit miniszterelnök az elmúlt napokban kikerült videó után, amin most a fél ország csámcsog 1

Rishi Sunak, brit miniszterelnököt pénzbírsággal sújtják a biztonsági öv bekötésének elmulasztása miatt. Ez a második pénzbüntetése, miután a pénzügyminisztersége alatt egy másik büntetést is be kellett fizetnie a partygate botrány kapcsán, Boris Johnson akkori miniszterelnökkel együtt.

Megbüntetik! Pénzbírságot kap a brit miniszterelnök az elmúlt napokban kikerült videó után, amin most a fél ország csámcsog 3

A lancashire-i rendőrség ma este megerősítette a hírt. A rendőrség közleményében a következők olvashatók: „Tisztában vagyunk azzal, hogy a közösségi médiában egy videó terjedt el, amelyen egy személy látható, aki nem kapcsolta be a biztonsági övet, miközben utasként ül egy mozgó autóban Lancashire-ben. Miután megvizsgáltuk ezt az ügyet, ma (január 20-án, pénteken) egy 42 éves londoni férfinek büntetést szabtunk ki a szabálysértés miatt.”

A Downing Street egyik szóvivője így reagált a történtekre: „A miniszterelnök teljes mértékben elismeri, hogy ez hiba volt, és bocsánatot kért. Természetesen befizeti a kiszabott büntetést.” Mr. Sunak ezt követően bocsánatot kért, miután az egyik Instagram-videójában többen észrevették „az általa elkövetett vétséget”.

Akár 500 GBP-ig terjedő bírság is kiszabható Nagy-Britanniában abban az esetben, ha valaki nem használja a biztonsági övet, amikor az autóban utazik.

A biztonsági övvel kapcsolatos incidenst kommentálva a Downing Street szóvivője tegnap hozzátette, hogy a miniszterelnök „teljes mértékben elismeri, hogy ez hiba volt, és elnézést kér”. „A miniszterelnök ettől függetlenül úgy véli, mindenkinek be kell kötnie a biztonsági övét az autóban.” – mondta.

“Helytelen döntés volt ez a részéről, egy rövid időre kikapcsolta, hogy megcsináljon egy rövid videót, amit sokan láthattak is, de elfogadja, hogy amit tett az hiba volt.”

Van néhány kivétel az öv viselésének elmulasztása esetén, ideértve azt is, ha az autót a rendőrség, a tűzoltóság vagy a mentőszolgálat használja, valamint igazolt egészségügyi problémák esetén.

Amikor pénzügyminiszter volt, Sunakot Boris Johnsonnal együtt pénzbírsággal sújtották a Partygate-vizsgálatot követően. A Met Covid-szabályok megsértésével kapcsolatos vizsgálata során kiderült, hogy az ország két akkori legmagasabb rangú politikusa éppen azokat a törvényeket sértette meg, amelyeket a világjárvány alatt ők maguk állítottak fel.

Sunak úr „ugyanúgy semmibe vette a szabályokat, mint Boris Johnson” – állították tegnap este a Liberális Demokraták.

Daisy Cooper, a párt helyettes vezetője így nyilatkozott: „Rishi Sunak ugyanolyan figyelmen kívül hagyta a szabályokat, mint Boris Johnson, és most ő a második miniszterelnök, akit a rendőrség pénzbírsággal sújtott. Ezek a konzervatív politikusok hülyének nézik a briteket. Miközben továbbra is úgy viselkednek, mintha rájuk külön szabályok vonatkoznának, ez a pénzbírság jó emlékeztető arra, hogy a konzervatívok végül megkapják amit megérdemelnek.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után