A két fapados légitársaság közt kibontakozott konkurenciaharc miatt csökkenti a jegyárakat a Ryanair és a Wizzair is, amint az nemrégiben kiderült a cégek bejelentései alapján.

repulo_origo

A Ryanairnél a kedvezmény mértéke a 12%-ot is elérheti, míg a Wizzairnél Váradi József 5%-körüli csökkenéssel számol, így a most induló nyári szezonban olcsóbban tudunk majd jegyet venni. Ez mind az Angliában, mind az otthon élő magyaroknak jól fog jönni, ugyanis nyáron az árak igen magasak szoktak lenni, és ilyenkor jóval többen is repülnek az átlagosnál.

A Ryanirnél csak úgy szalad a szekér…

Az ír fapados légitársaság 43%-os éves nyereség növekedést könyvelhetett el az elmúlt üzleti év során, derült ki a tulajdonos Michael O’Leary bejelentéséből. A vezérigazgató azt is elmesélte, hogy az olcsó légitársaságok közt hatalmas az árháború a vásárlókért folytatott küzdelemben. A Ryanair pedig ebből győztesként szeretne kijönni, így mindenki örömére az árak 7-12%-kal fognak csökkenni a következő hónapok során.

Nyáron várhatóan 7 százalékkal lesz olcsóbb a jegyár a Ryanair járataira, míg a téli idényben akár a 12 százalékost is elérheti a csökkenés mértéke. Van miből versenyezni, hiszen a Ryanair 1,2 milliárd eurós nyereséggel zárta az üzleti évet. A teljes árbevétel 6,5 milliárd euró. A nyereséges év egyik oka az olcsó üzemanyagár, de a Ryanair járatain 116 millió utas repült, ez 16 százalékos növekedést jelent.

A Wizzair sem panaszkodhat

Összesen 20 millió utast szállított a 2016-os pénzügyi évében a Wizz Air a nemrégiben közzétett jelentés szerint. Ez 21%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, vagyis a terjeszkedésnek és a kapacitásbővítéseknek köszönhető dinamikus növekedés tovább folytatódott a cégnél.

55 repülőgép helyett mára már 67 géppel repül a légitársaság és forgalomba álltak az első több férőhelyes, Airbus A321-es gépek is. 69 új útvonallal bővült a kínálat, Nyugat-Európában 12, a régióban pedig 3 új célállomással jelentkezett a Wizz Air az elmúlt egy évben és új bázisok is nyíltak, többek közt Debrecenben.

A bevétel szintén emelkedett részben a több utasnak köszönhetően. A jegybevételek 895 millió euróra nőttek, a kiegészítő szolgáltatások bevételei pedig 534 millió euróra emelkedtek. Így összesen 16%-kal lett több bevétele a Wizz Airnek a 2016-os adóévben, mint 2015-ben. Az olcsóbb üzemanyag a jegyárak alakulásán is nyomot hagy, így az árak várhatóan itt is csökkenni fognak. A légitársaságok közti nagy verseny következtében Váradi József mintegy 5 százalékos jegyárcsökkenésre számít az idei évre.

Összességében tehát örülhetünk, mert az idáig sem drága jegyeket most majd még olcsóbban tudjuk megvenni a magyarok körében legtöbbet használt két légitársaságnál.     Forrás: http://utazz.ujszo.com/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára