Még magasabb szintű időjárási figyelmeztetés lép életbe Nagy-Britannia egy részén a havazás miatt és ott 25 cm is eshet 1

Csütörtökre két második fokozatú vagyis borostyánsárga figyelmeztetést adott ki a havazás és a jég miatt a brit meteorológiai intézet.

Még magasabb szintű időjárási figyelmeztetés lép életbe Nagy-Britannia egy részén a havazás miatt és ott 25 cm is eshet 3

Észak-Walest és Shropshire északnyugati részét fedi le ez a két figyelmeztetés 08:00 és 15:00 óra között, valamint a Peak District-et és a Pennines déli részét 12:00 és 18:00 óra között. Az érintett területeken 10-15 cm hó sem kizárt, a magasabban fekvő területeken pedig akár 25 cm is lehet.

A “tartós és időnként erős” havazás reggelre várható, majd a nap második felében enyhülni fog. Utazási fennakadásokra kell számítani az érintett régiókban – közölte a meteorológiai intézet. Arra figyelmeztettek, hogy “ilyen körülmények között biztonságosabb inkább nem kocsiba ülni”, de ha az utazás nem halasztható, fontolóra kell venni az alternatív közlekedési módokat.

Észak-Walesben és Shropshire északnyugati részén, ahol a hó és jég miatti figyelmeztetés van érvényben, késések várhatók az utakon és fennakadások a vasúti közlekedésben. Áramkimaradások is lehetségesek, és jó esély van rá, hogy néhány vidéki települést teljesen elzár a hó egy időre. A Met Office arra is figyelmeztet, hogy a kezeletlen járdák és kerékpárutak valószínűleg járhatatlanok lesznek, a jeges felületeken pedig az elcsúszások és esések okozta sérülések gyakoribbak lesznek. Az erős keleti szél hóátfúvásokat is okozhat.

Hasonló fennakadások várhatók a Peak Districtben és a Pennines déli részén, ahol a borostyánsárga hó miatti riasztás van érvényben. A meteorológiai intézet azt is jelezte, hogy késések és törlések előfordulhatnak a repülőjáratok esetében is.

A havazás annak lesz köszönhető, hogy az Anglia és Wales északkeleti részén áthaladó eső hidegebb levegővel találkozik. Ez egy meglehetősen összetett időjárási helyzet, és nagy különbségek lehetnek az időjárás tekintetében attól függően, hogy milyen magasan vagyunk a tengerszint felett.

Snowdonia területén a 200 méter feletti részeken a dombokon és hegyeken, a Peak District és a Pennine déli részén valószínűleg jelentős mennyiségű, 20–25 cm hó is eshet, ami fennakadásokat okoz majd.

Még magasabb szintű időjárási figyelmeztetés lép életbe Nagy-Britannia egy részén a havazás miatt és ott 25 cm is eshet 4

Észak-Walesben és Észak-Angliában a magaslatoktól távolabb is valószínű havazás, amely utazási zavarokat is okozhat, főként a reggeli órákban. A hó mennyisége azonban számos különböző tényezőtől függhet, és viszonylag rövid távolságonként változhat. Sokak számára, bár átmenetileg havazás is lesz majd, valószínűbb, hogy az havas esővel vagy esővel keveredik.

Csütörtök délutánra ez még inkább így lesz, mivel az eső, havas eső és havazás észak felé halad majd Skócia déli része és Észak-Írország felé, így az enyhébb levegő is észak felé terjed.

A borostyánsárga figyelmeztetések mellett számos sárga figyelmeztetés is érvényben van csütörtöktől péntekig. Ezek közé tartozik a két sárga hó és jég miatti figyelmeztetés Skócia déli részén és Észak-Írország egyes részein, egy hó miatti figyelmeztetés Észak-Anglia, Észak-Wales és Midlands nagy részén, valamint eső miatti riasztás Dél-Anglia és Dél-Wales nagy részére vonatkozóan. Még egy sárga figyelmeztetés lesz hó és jég miatt szerdán 16:00-tól csütörtök 10:00-ig, Skócia északi részén.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után