Még forróbbra vált az időjárás Nagy-Britanniában: a héten már 27°C is lesz, és már az is kiderült, melyik nap 1

Az Egyesült Királyság az év eddigi legmelegebb napjára készül a héten, ugyanis 26 vagy 27 fok körüli hőmérséklet is várható az ország egyes részein néhány napon belül.

Még forróbbra vált az időjárás Nagy-Britanniában: a héten már 27°C is lesz, és már az is kiderült, melyik nap 3

Eddig az országban a legmelegebb hőmérséklet idén hivatalosan 25,1°C volt, amelyet az észak-walesi Porthmadogban mértek múlt kedden. A legmagasabb hőmérséklet vasárnap ismét Porthmadogban volt, ahol 25°C-ot mértek, az észak-írországi Castledergben 24,5°C, Bournemouthban 24,2°C, Glasgowban pedig 24,1°C volt ugyanezen a napon. Az Egyesült Királyság strandjai zsúfolásig megteltek a napozni vágyókkal a napsütéses hétvégén. A meteorológiai intézet szerint ezen a héten ismét sok napsütés várható az országban, a legmelegebb hőmérséklet mindazonáltal továbbra is elsősorban a nyugati területeken várható.

Hétfőn a középső és keleti területeken sok helyen felhős lesz az idő a nap első felében. A felhők fokozatosan feloszlanak miközben kelet felé haladnak, utat engedve a napsütésnek. A távolabbi délkeleti területeken szelesebb lesz az idő. Éjszaka észak és kelet felől nyugat felé húzódnak az alacsonyabban lévő felhők.

Kedden több régióban enyhén hűvösre fordulhat az idő. Míg a felhőzet lassan elhalad kelet felé, egyes területeken hosszabb ideig borult és hideg maradhat az idő. Nyugaton viszont ismét hét ágra süt majd a nap, és meleg nyári időre lehet számítani. A hét hátralévő része meglehetősen meleg lesz, és a hőmérséklet várhatóan magasabb lesz még az előző hetinél is.

A meteorológiai intézet szerint a héten még magasabbra emelkedik majd a hőmérséklet Walesben és Délnyugat-Angliában, és csütörtökön 26 vagy 27 fok is lehet. Dél-Angliában azonban záporok is előfordulhatnak a hét vége felé.

„Nagyrészt száraz idő lesz, nyugaton mindig naposabb lesz az ég, keleten pedig inkább felhősebb lesz. A hőmérséklet hasonló lesz, mint a múlt héten, de a hét vége felé még magasabb is lehet. Ez a nyugat-keleti irányú megosztottság a hőmérsékletre is vonatkozik. Valamelyest érezhető lesz a különbség.” – mondta Greg Dewhurst, a Met Office munkatársa.

Az Egyesült Királyság nyugati részein a hőmérséklet 25 fok környékén fog mozogni, míg az Egyesült Királyság keleti felén inkább a 20 fok környéke lesz jellemző.

A meteorológusok egy El Nino eseményre számítanak, és azt feltételezik, hogy az országban ismét a szokásosnál melegebb hőmérséklet lesz majd a nyáron. Tavaly az Egyesült Királyságban a hőmérséklet egy ponton egészen 40,3 fokra emelkedett.

Az El Nino, az éghajlati jelenség, amelyet a Csendes-óceán egyenlítői részének meleg óceáni hőmérséklete jellemez, várhatóan világszerte jelentős hatásai lesznek, beleértve a melegebb körülményeket, aszályokat és egyes részeken áradásokat. A Meteorológiai Világszervezet múlt havi jelentésében arra figyelmeztetett, hogy a következő öt évben a világ átlaghőmérséklete 1,5 °C -ot emelkedhet az El Nino és az ember által előidézett globális felmelegedés miatt.

Az elkövetkező két hétben Nagy-Britanniában „valamelyest átlagon felüliek” lesznek a hőmérsékletek, de a hónap második felében a szakértők „jelentősen az átlag feletti hőmérsékletekre számítanak”.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után