Még a „karácsonyi bónuszukat” is visszafizettették néhány dolgozóval az egyik angliai kórházban 1

Az NHS egy buckinghamshire-i kórházban dolgozó alkalmazottai rendkívül dühösek lettek, miután felszólították őket, hogy fizessék vissza karácsonyi bónuszaikat a megélhetési költségek válsága közepette.

Még a „karácsonyi bónuszukat” is visszafizettették néhány dolgozóval az egyik angliai kórházban 3

A Milton Keynes University Hospital egyes dolgozóinak korábban azt mondták, hogy egy program keretein belül akár 300 GBP egyszeri összeget is kaphatnak a fizetésükön felül, ha extra éjszakai műszakokat vállalnak be, amiket nehéznek bizonyult betölteni. Öt-tíz műszakot kellett vállalniuk a program indulása és december vége között.

Miután megkapták a plusz készpénzt, hogy élvezhessék az ünnepeket, karácsony estéjén értesítették őket, hogy néhány olyan alkalmazott, akikkel tévesen azt közölték, hogy jogosultak a bónuszra, mégsem kaphatja azt meg. A bónusz adóköteles volt – ami azt jelenti, hogy egyesek csak 60 fontot kaptak, amikor sokan vagy 150 fontra számítottak – írja a BuckinghamshireLive. És ami még rosszabb állítólag azt mondták nekik, hogy fizessék vissza a teljes 150 fontot.

Úgy tudni, hogy a hiba „csak keveseket” érintett, de a feldühödött munkatársak panaszt nyújtottak be a Milton Keynes University Hospital Trustnak. A tisztviselők elnézést kértek a kínos eseménysor miatt, és azt mondták, hogy azon dolgoznak, hogy minimalizálják a pénzügyi hatásokat.

Kate Jarman, a vállalati ügyekért felelős igazgató a Twitteren így nyilatkozott: „Egy kis zűrzavart okoztunk egy extra műszak kifizetése körül, ami néhány ember fizetését érintette az @mkhospitalnál Szóval nagyon sajnálom, hogy ez történt. Próbáljuk összerakni, hogyan sikerült ezt összehozni, de ez nagyon felzaklatta és érthető módon feldühítette az érintetteket.”

„Még egyszer, nagyon sajnálom. Ennek nem kellett volna megtörténnie. A mai heti üzenetben egy kicsit több információ található, de továbbra is próbáljuk megérteni, mi és miért történt. További információk hamarosan…”

Joe Harrison, a Milton Keynes Egyetemi Kórház NHS Trust vezérigazgatója szintén a Twitteren kért elnézést, mondván, hogy a rendszer könnyebben használható és adminisztrálható lesz. A kórház tavaly 3,7 millió fontot költött ügynökségen keresztül érkező nővérek foglalkoztatására. Mindeközben a betegek meg országszerte napokat kénytelenek várni a kórházi ágyakra.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után