A férfiak a várható élettartam tekintetében kezdik utolérni a nőket Angliában és Wales-ben, derült ki egy új tanulmány eredményeiből.

24bb0059-6f52-42ec-ac98-0ceb651862d9-2060x1236

A születéskor várható élettartam egy demográfiai adat, ami hivatalosan az élve született emberek halálozási korának átlaga.

Az előrejelzések szerint a férfiak átlagos élettartama 2030-ra el fogja érni a 85.7 évet, ami csak 2 évvel lesz elmaradva a hölgyekétől. 1981-ben ez a különbség még jóval élesebb volt, ugyanis a férfiak akkoriban átlagosan 6 évvel haltak korábban a másik nem tagjainál.

elet ferfiak

Habár egyre tovább élünk, ennek ára van, ugyanis cserébe a gazdagok és a szegények közti különbségek és egyenlőtlenségek pedig egyre növekszenek az elmúlt évtizedekben.

Az Imperial College London kutatási eredményei szerint, amelyek nem olyan pesszimisták, mint statisztikai hivatalé, még 2.4 évvel tovább fogunk élni, mint azt a hivatalos adatok jósolják. Szerintük nagyon fontos tényező, hogy a helyi hatóságok egyre nagyobb felelősséget vállalnak az egészségügyi ellátás szervezésében.

Néhány érdekesség a brit életkorral kapcsolatban a tanulmányból:

  • a férfiak Blackpool területén élnek a legrövidebb ideig, átlagosan 75.3évig, ami 8 évvel rövidebb a London belvárosának átlagos élettartamához képest
  • a nők Manchester környékén élnek a legkevesebb ideig, átlag 80.2 évig, ami 3 évvel marad el a szintén a legmagasabb értéket produkáló fővárostól
  • 2030-ra az élettartam szempontjából legrosszabb környékeken is a férfiak átlagosan 81.4 évig, a nők pedig 84.5 évig élnek majd, de az országos átlag ennél nagyjából 5 évvel magasabb lesz

elet nok

Ha a számítások igazak, akkor a nyugdíjasoknak fenntartott büdzsét újra kell számolni, és az egészségügyre is további összegeket kell fordítania az államnak.

Az egészből az is következik, hogy a jómódú emberek, akik tovább is fognak élni, az egészségügyi szolgáltatásokból is jobban fognak részesülni, mint a szegényebbek.

Nagyon fontos tényező továbbá, hogy meddig maradunk fittek és egészségesek. Habár sokan vitatják, de azért jól látható, hogy a fejlettebb területeken az „egészséges” élettartam (ameddig probléma nélkül el tudjuk látni magunkat) növekszik. Manapság egy egészséges életet élő, magát jól tartó 60 éves ember már közelebb áll a középkorúakhoz, mint az öregekhez.

Bárhol is élsz, bármit is csinálsz, és akármit is jósolnak a te vagy a környékeden élők várható élettartamát illetően, a lényeg azért mindig is az lesz, hogy érezd jól magad a bőrödben, legyél boldog és töltsd hasznosan, ami még hátra van.

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg KUPON kedvezményeinket: http://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/health-32512343

Megosztás