Markolóval hatoltak be üzletekbe, és vitték el a bankautomatát Angliában 1

Videofelvétel is készült a történtekről, amin egy banda egy markoló segítségével zúzza be egy üzlet ablakát és falát, majd a bankautomatát is kitépik vele a helyéről, mielőtt távoznának a zsákmánnyal.

A bűnbanda eddig már 11 különböző üzlet és bank bejáratát „nyitotta ki” ezzel a brutális de sajnos hatékony módszerrel. Durván 5 hónap leforgása alatt közel egymillió font kért okoztak a rablások során. A bankautomaták meglovasításával a három tagból álló csapat több, mint félmillió fontot zsebelt be.

Markolóval hatoltak be üzletekbe, és vitték el a bankautomatát Angliában 3

A CCTV kamerarendszer által is rögzített felvételeken jól látszik, hogy a banda hogyan dolgozott az éjszakai rablások közben. Rendszerint közeli építkezésekről vagy farmokról loptak mindenféle nehéz munkavégzésre használt gépeket, és ezek segítségével hatoltak be közelben található, bankautomatával ellátott üzletekbe.

Markolóval hatoltak be üzletekbe, és vitték el a bankautomatát Angliában 4

Hampshire, Sussex és Surrey területén is garázdálkodott a hírhedt trió, és a rabláshoz használt gépeket a bűntény után mindig felgyújtották, hogy a bizonyítékokat és a nyomokat eltüntessék. A Hampshire, Sussex és Surrey területén dolgozó rendőröknek végül közös erővel sikerült elkapni a banda tagjait, így a 40 éves Jason Mobey, a 24 éves Jimmy Shea, és a 29 esztendős Les Keet végre rács mögé kerülnek.

Markolóval hatoltak be üzletekbe, és vitték el a bankautomatát Angliában 5

Összesen 70 rendőr összehangolt munkája kellett ahhoz, hogy a bandát végül elfogják. A bírósági tárgyalásokon már az ítélet is megszületett a tagok ellen, akiket összesen durván 30 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.

Markolóval hatoltak be üzletekbe, és vitték el a bankautomatát Angliában 6

„Nem szabad alábecsülni ezeknek a rablásoknak a jelentőségét és komolyságát. Itt nem csak a pénzről van szó, amit elloptak. Több esetben a boltok fölött lakások is voltak, amikben emberek éltek, ás ők komoly strukturális károkat okoztak ezekben az épületekben, veszélybe sodorva sokak életét.” – magyarázta az ügyész a bírósági tárgyalás során.

Markolóval hatoltak be üzletekbe, és vitték el a bankautomatát Angliában 7

A Farnham területéről származó Mobey 10 évet kapott, miután elismerte bűnösségét az ellene felhozott vádpontokban. A másik két bandatag közül Shea 6 évet, Keet pedig, aki Guildford területéről való, 8 évet kapott. Mobey és Keet valamint további 2 ember egy másik bűncselekmény elkövetésében is részt vettek, melynek során Surreyben egy illetőt saját otthonában raboltak ki. A másik két fickó, Eric és Melvyn 3 év négy hónap börtönbüntetést kaptak.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után