Betépett juhok tartották rettegésben egy Wales-i falu lakóit, akik attól tartottak, hogy a bárányok pszichotikus tombolásba kezdenek, miután vadkender hulladékot ettek egy Wales-i faluban.

sheep

A vadkender üzem maradványai miatt a lakók attól tartottak, hogy a juhok ehettek a növényekből. Ioan Richard megyei tanácsos „húzta meg a vészcsengőt”, mondva, hogy a bárányok a „falut járják”, kárt okozva azzal, hogy betörnek az otthonokba.

Mr Richard elmondása szerint: „Már egy nyáj juh járja a falut, károkat okozva. Bejutnak az emberek kertjeibe, és az egyikük még egy bungalóba is bement és felfordulást hagyott maga után a hálószobában.”

99074709_Stoned-sheep-NEWS-xlarge_trans++YVn7qfgCB_tWp74M99t1M-3V3cGTDmqbi3L05vkCXOA

A tanácsos felhívta a figyelmet a veszélyre, amelyet a nyáj maradék része okozhat, ugyanis, vadkender hulladék maradványait fedezték fel Rhydypandy közelében, Swansea völgyben, Dél-Wales-ben.

A tanácsos keresztes hadjáratot indított, amiért ezen a területen tárolják a hulladékokat illegális lerakatokban. Azt mondta, hogy a vadkender üzem maradványai a legújabb veszély, amely a Salem Chapel feletti úton található, Rhydypandy közelében. Mr Richard elárulta, hogy már voltak olyan esetek, amikor az utakra tévedt juhokat megölték, miután azok a szomszéd falu útjára tévedtek.

„Már mondtam az önkormányzati hivatalnokoknak, hogy bizonyosodjanak meg arról, hogy az eset mindenképpen jelentésre kerül a rendőrség felé, mielőtt eltűntetnék a vadkender termesztő létesítményre utaló bizonyítékokat.”

A Swansea-i önkormányzat szóvivője azt mondta, hogy megpróbálta mihamarabb eltávolítani a vadkender maradványokat, de nem tudja megerősíteni azt, hogy a bárányok mennyit ettek meg a növényekből.

Továbbá, hozzátette: „Felhívtuk a rendőrség figyelmét az esetre, amint azt nekünk is jelentették, és közösen kimentünk a helyszínre. Az illegális hulladékot már eltávolították, de felhívjuk mindenki figyelmét, aki esetleg tudná, ki a felelős mindezért, hogy lépjen kapcsolatba vagy velünk, vagy pedig a Dél-Wales-i rendőrséggel. A hulladékok illegális elhelyezése rossz hatással van a helyi közösségekre, ezért megteszünk mindent, amit tudunk azért, hogy megelőzzük, vagy pedig, megtisztítsuk az ismert helyeket, amilyen gyorsan csak lehet. Szintén nyomozást folytatunk az illegális hulladék elhelyezés minden esetében, és elegendő bizonyíték esetén, további intézkedéseket fogunk tenni.”  Forrás: www.telegraph.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára