Március közepe van, és újabb nagy havazás és hideg érkezik egész Angliába 1

Már azt hitte mindenki, hogy végre vége a rossz időnek, és készülhetünk a nyárra, vagy legalábbis a tavaszra. Sajnos, vagy nem sajnos, a Met Office előrejelzései szerint azonban újabb nagy havazás és hideg idő vár ránk péntektől.

havazás Angliában

Az a helyzet ugyanis, hogy a keleti szörny névre keresztelt, nagy hideg légtömegek a hétvégére visszatérnek a szigetország, ezen belül is leginkább Anglia fölé. A lehűlés és a hó és havaseső az ország legnagyobb területét érinteni fogja, ahogy áthalad fölöttünk.

Még a déli részeken, többek közt Londonban és környékén is lehet újabb havazásokra számítani. A pénteki nap folyamán a hideg és a hó először Anglia keleti partjait éri el, és a Met Office szerint itt lesznek majd a legrosszabb időjárási körülmények.

A hőmérséklet ezután az ország egyre nagyobb területén süllyedni kezd majd, és vasárnapra szinte mindenhol 0 fok környékére esik majd vissza. A fagyos szeleknek köszönhetően azonban a tényleges hőmérsékletnél akár 5-8C-kal is hidegebbnek érezzük majd az időt, mint valójában.

havazás

Péntekre sárga figyelmeztetés van kiterjesztve Anglia keleti partvidékére, de vasárnapra a sárga jelzés, ami hóra figyelmeztet, kiterjed Anglia déli és nyugati területeire is. A BBC Weather szerint is hasonló idő várható a hétvégén, csúszós utakkal, és hol vékonyabb, hol vastagabb hótakaróval.

A BBC Weather időképe vasárnap hajnalra

Március közepe van, és újabb nagy havazás és hideg érkezik egész Angliába 3

Szerencsére a mostani havazás, és hideg nem lesz már olyan heves, és nem is fog olyan sokáig tartani mint az előző alakalommal, néhány nappal ezelőtt. A meteorológiai intézet szerint „van rá egy kevés esély, hogy vasárnap hosszabban tartó hóesésben legyen része az ország déli, délkeleti részén lakóknak”.

A lakott területeken, és környékükön leginkább 1-5 cm hóra lehet számítani, és csak a magasabban fekvő részeken lehet 5cm vagy annál nagyobb mennyiségű hó. A rossz idő a következő hét elejére sokat enyhül majd, és a következő héttől várhatóan végre tényleg elkezdődik az igazi tavaszi idő.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás