Kettős gyilkosság ügyében indult nyomozás pénteken, miután két nőt lelőttek egy ház bejáratánál East Sussex területén, Londontól nem túl messze, Anglia déli részén.

A két áldozatról egyelőre nem sokat lehet tudni, de a rendőrség szerint minden valószínűség szerint anya és lánya voltak. Az idősebbik nő 53 éves volt, a fiatalabbik pedig 32 éves. St Leonards területén lőtték le őket péntek este.

Két másik nőt helyzetek biztonságba a kiérkező fegyveres rendőrök, akik közül az egyik terhes volt. Később a kiérkező mentők őket kórházba szállították. Egyiküknek sem esett bántódása, csak sokkot kaptak a lövöldözés miatt, derült ki a Sussex-i rendőrség jelentéséből.

A segélyhívás valamikor este 7:45 körül érkezett be a kapitányságra a pénteki napon, ami után nemsokkal több rendőrautó is a helyszínen termett a közeli Bexhill Road-on.

A rendőrség a környéket körbe vette, és lezárta az embereket pedig utasították, hogy menjenek vissza otthonaikba, amíg a területet nem biztosították.

Nem sokkal később a rendőrök elfogtak és letartóztattak egy 35 éves férfit a kettős gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával. A hatóságok és a szemtanúk elbeszélései alapján a feltételezett elkövető ismerte a meggyilkolt két nőt.

A környéken lakók elmesélték, hogy a rendőrök hogy lepték el a lövöldözés után pillanatok alatt a környéket.

„Megérkeztek több járművel, majd hirtelen kiugrottak a kocsikból és fedezékbe vonultak. Ketten pont a mi kocsink mögé bújtak el. Elég ijesztő látvány volt.” – mesélte az egyik szomszédban lakó nő.

„Hallottunk néhány dörrenést, de nem gondoltunk róla semmit, nem fordult meg a fejünkben, hogy pisztolylövés lett volna. Később a feleségem elment itthonról, és mikor jött volna hazafelé, a rendőrök már nem engedték vissza a házba, mert lezárták az egész környéket.” – számolt be Steve, aki szintén méterekre lakik a lövöldözés helyszínétől.

A rendőrség nem keres további elkövetőket az ügy kapcsán, az áldozatok legközelebbi hozzátartozóit pedig már értesítették.       Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás